A kábeltolvajok után a természet sújtott le Kispestre

Hirdetés

A Magyar Telekom szakemberei határidőn belül helyreállították Budapest 19. kerületében a kábellopás miatt megrongálódott vezetékes hálózati összeköttetéseket – áll cég mai sajtóközleményében. A szolgáltató ügyfelei így ismét használhatják a vezetékes telefon- és internetszolgáltatásokat, amelyek a február 25-i bűncselekmény miatt váltak elérhetetlenné.

A bűncselekmény miatt Kispest nagy részén bekövetkezett szolgáltatáskiesés és a fennakadások elhárítása folyamatosan zajlott február 25-étől. Másnap elsőként a Magyar Telekom bérelt vonali hálózatát és a Giro Zrt. banki tranzakciós hálózatát, valamint a rendőrség és a tűzoltóság vonalait helyezték üzembe. Végül március 1-jén este 19 óráig, azaz a vállalt 8 napos határidőn belül sor került minden megrongált hálózati összeköttetés helyreállítására. A Magyar Telekom ezt követően ügyfeleinél tesztelte a rendszer hibamentességét, akik mától ismét zavartalanul használhatják a vezetékes telefon- és internetszolgáltatásokat.

Időközben a március 2-ai szélvihar következtében az érintett területen néhány tucat további vezetékes vonal is meghibásodott, amelyeken a szolgáltatás rövidesen helyreáll majd – ígéri a cég.

Azóta történt

Előzmények