A HP akkui veszélytelenek


Semmi vész!

A HP és a Sony ma közös sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, az alábbiakban e sajtóközlemény szövegét ismertetjük.

A HP a Sonyval együttműködésben átvizsgálta a HP notebookjaiba szerelt Sony akkumulátorcellákat. A vizsgálat eredménye a következő: a HP-konfigurációk kialakításának köszönhetően a HP notebookjaiba szerelt Sony akkumulátorcellák nem hajlamosak a túlmelegedésre.

Mind a HP, mind a Sony azt állítja, hogy nincs szükség semmilyen biztonsági vagy óvintézkedésre a 2,4 Ah-s vagy 2,6 Ah-s Sony cellák használata esetén – tehát nem indokolt, hogy a HP is csatlakozzon a Sony által a végfelhasználóknak meghirdetett akkumulátorcsere programhoz. A mai napig
(október 9.) nem érkezett jelentés arra vonatkozóan, hogy Sony-cellákkal szerelt HP notebookokkal bármilyen probléma felmerült volna.

Az üggyel kapcsolatban Ted Clark, a notebook üzletág vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Az ügyfelek biztonsága és kiszolgálása a legfontosabb a HP számára. A Sonyval való egyeztetések után úgy gondoljuk, a HP notebookok megfelelő töltési és áramköri védelemmel vannak ellátva ahhoz, hogy megelőzzenek egy esetleges túlmelegedést. Míg az üzletág egyik notebookgyártója sem rendelkezik megfelelő akkumulátor-megoldással a túlmelegedés elkerülése védelmében, addig a HP mérnökök sokasága dolgozik azon, hogy olyan biztonsági megoldásokkal lássák el a termékeket, melyekkel ez kivédhető.”

A kockázat csökkentése és a hosszú távú akkumulátor-élettartam biztosítása érdekében az akkumulátorcellákat kiemelt figyelemmel kezelik, és többszörös tesztelésnek vetik alá. A HP akkumulátorcsomagokat többszörös semleges biztonsági áramkörökkel látták el, és önállóan, valamint beszerelve is tesztelik, mielőtt a végfelhasználóhoz kerülne. A töltési technológiák kialakítása teljes mértékben az alkatrészgyártó előírásainak megfelelően történik, hogy a maximális töltési határt még véletlenül se lépjék túl.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP
  • Sony

Azóta történt

Előzmények