A HP-nak nem kell több iPod

Hirdetés

A Hewlett-Packard felhagy az Apple iPod értékesítésével, mert az nem illik bele jelenlegi szórakoztatóelektronikai stratégiájába – jelentette be a múlt hét végén a pc- és nyomtatógyártó vállalat. A hordozható zenelejátszó szeptember végétől tűnik el a cég kínálatából – várhatóan akkorra fogynak el a felhalmozott készletek –, de terméktámogatási és garanciális kötelezettségeit ezt követően is teljesíti a HP – közölték.

A HP és az Apple közötti megállapodást még a korábbi elnök-vezérigazgató, Carly Fiorina hozta tető alá tavaly januárban. A cégekhez közel álló források szerint a szakítás hátterében az áll, hogy állítólag az Apple nem sietett kielégíteni a HP igényeit, például késve szállította le számára a legújabb típusokat. Szakértők valószínűsítik továbbá, hogy az iPodon gyakorlatilag semmit sem keresett a HP.

A Wall Street Journal szerint lejátszó forgalmának nagyjából 5 százalékát adták a HP által forgalmazott készülékek, melyekből 1,1 milliárd dollár értékben 6,2 millió darab fogyott az elmúlt másfél évben.

Azóta történt

Előzmények