Hirdetés

2018. június 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

A hosszabb üzemidő miatt érdemes frissíteni a Chrome-ot

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Az új böngészőverzió takarékosabban bánik az erőforrásokkal, az inaktív füleken korlátozza a CPU-használatot.

A legfrissebb, 57-es verziójú Google Chrome böngésző már elérhető, legfontosabb újdonsága az energiagazdálkodási rendszert érinti. Az éppen nem használt, háttérben megnyitott fülek processzorhasználatát egy százalékra limitálta a Google, ez alól csak az aktívan zenét vagy videót lejátszó tartalmak jelentenek kivételt.

A keresőóriás adatai szerint  az inaktív böngészőfülek a Chrome erőforrás igényének harmadát teszik ki átlagosan, többek között erre vezethető vissza a pazarló fogyasztás, amit például az Operához képest tapasztalhatnak a felhasználók. A finomhangolással laborkörülmények között 25 százalékos energiaszükséglet-csökkenést mértek a szoftvermérnökök, a végső cél azonban a használaton kívüli fülek teljes leállítása – olvasható a Chromium blogon.

Ez azért is presztízskérdés a keresőóriásnak, mert tavaly azzal reklámozta az Edge böngészőjét a Microsoft, hogy sokkal jobban sáfárkodik a rendelkezésre álló erőforrással, mint a konkurencia. A lépés asztali gépen kevésbé érdekes, laptopon azonban sokat számíthat, hogy lassabban merül a telep.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.