A gyorsaknak ingyen adja a Microsoft az új Office-t


Azok, akik megnéznek három promóciós videót, melyek az új programok új lehetőségeit mutatják be a Microsoft PowerTogether honlapján, ingyen juthatnak hozzá a Vista Businesshez és az Office Professional 2007 programhoz – ám a lehetőség igénybevételéhez a felhasználónak az Egyesült Államokban kell élnie.

Ahogyan James Bannan, hírünk forrása mondja: ez nem vicc, valóság. Az új kampányt, melyet a PowerTogether honlapon februárig folytat a vállalat, a fanatikusoknak szánják, hogy meggyőzzék őket arról: az Office 97 már őskövület, feltétlenül frissíteni kell az új verzióra, hiszen az új szebb és jobb.

Feltehetően – legalábbis Bannan gondolatmenete szerint, bár erre semmi egyéb bizonyíték nincs – az állhat a rendkívüli akció hátterében, hogy az új Office-csomag radikálisan megváltoztatja az eddigi felhasználói felületet és a fájlok formátumát – melyek vélhetően nem lesznek kompatibilisek az eddigiekkel. Bannan véleménye így aztán akár helytálló is lehet: készítsenek az emberek minél több olyan dokumentumot, melyet a régebbi Office-verzió nem ismer fel (bár az Office 2007 rendelkezik kompatibilitási csomaggal az Office 2003-as verzióhoz) – legalábbis így véli ausztrál riporterünk. Az unkompatibilitást egyébként más adat nem támasztja alá, ezért az akció hátterében valószínűleg egyéb marketing megfontolásokat kell látnunk.


Nézed, aztán kapod

Az ötlet mindezek mellett kiváló: megtanítani az embereket az új program használatára, majd jutalomként megajándékozni őket egy ingyen példánnyal. Ízelítőnek érdemes megnézni egy videót a YouTube-on.

Bannan, aki Ausztráliában él – szívemnek kedves módon –, megjegyzi, hogy ez az akció csak az USA-ban folyik, tehát aki nem a Szabadság Földjének állampolgára – mondjuk, ausztrál bunkó, írja Bannan, mutatva ezzel, hogy ott, a déli féltekén angolul beszélők se mennek a szomszédba egy adag kisebbrendűségi érzésért –, tehát például a kanadaiak, vagy éppen az ősök, az európaiak elmehetnek a fenébe.

A szenvedélyes James Bannan, az apcstart.com újságírójának hevülete kinek-kinek elfogadható lehet avagy nem. De ez a promóciós akció vélhetően ennél sokkal komolyabb figyelmet érdemel, fogunk még beszélni róla…

Azóta történt

Előzmények