A Google webes könyvolvasót vezetett be


Nem sokkal az Adobe-bal vívott csörte után, a Google szerdán tovább bővítette a Google Book Search elnevezésű szolgáltatását: bár a szerzői jog által nem védett könyvek továbbra is pdf-formátumban tölthetőek le, az adatbázisban található könyvek képernyőn történő olvasását mostantól az Adobe Reader helyett egy másik webalapú alkalmazást teszi lehetővé, mely közvetlenül a böngészővel együtt használható.

A könyvnézegető rendelkezik zoom-funkcióval, emellett egyoldalas képnél szabályos weboldalként, kétoldalas képnél pedig az igazi könyvet imitáló megjelenítésként olvashatjuk a könyvet, s lehetőség van a teljes képernyős módra is.



A weboldal jobb oldalán több kiegészítő funkciót találhatunk. A könnyebb mozgás érdekében megjelenik a tartalomjegyzék, mellyel nagyobb ugrásokkal lehet haladni a hosszabb szövegekben. Itt találhatóak az online könyvkereskedésekhez vezető linkek is, valamint a kereső is, mellyel szövegszerűen kereshetünk a beszkennelt oldalakon, s a találatokat oldalak szerint, ráadásul a szkennelt oldalon kiemelve kapjuk meg. Az About this book egy olyan oldalra visz el, ahol többek között az adott könyvvel kapcsolatos, az adatbázisban megtalálható más könyvek találati listáját kapjuk meg.


 

Azóta történt

Előzmények