A Fal, a Keret és a Serif után jön a Samsung Ablak "tévéje"

A név egy átlátszó OLED megjelenítőt takar, amelyet hamarosan be fog mutatni a vállalat.

A Samsung a közelmúltban több érdekes megjelenítővel is előállt. A The Wall (Fal) névre hallgat Micro LED, azaz valódi LED kijelző mellett színre léptek a The Frame (Keret) és Serif nevű dizájntévékkel.

A hírek szerint a sor a közeljövőben egy új modellel bővül a sor, amely a beszédes nevű, The Window, azaz Ablak névre hallgat. Egy olyan átlátszó OLED kijelzőről van szó, amelyen a dél-koreai gigász már régóta óta dolgozik. Évekkel ezelőtt már bemutattak egy működőképes prototípust, de aztán a projekt eltűnt, most viszont úgy látszik megérett arra, hogy a nagyközönség elé álljanak vele. Legalábbis erre utal, hogy a cég levédette a márkanevet Európában és Amerikában is.

Ez az eszköz használható világos és sötét szobában egyaránt, eltérően az LCD technológiára épülő, hasonló eszközöktől, hiszen nincs szüksége semmilyen külső fényforráshoz az alkalmazott képalkotó technológia sajátosságaiból fakadóan. Azt pletykálják, hogy az Ablakot a 2019 januárjában megrendezésre kerülő CES 2019 rendezvényen ki is állítják majd, és hogy a Samsung nagyon sokat vár ettől a készüléktől. Reméljük, hogy akkor azért megtudunk már néhány konkrét, a felbontásra, fényerőre és átlátszóság mértékre vonatkozó részletet is.

Azóta történt