A Clover Trail kihullhat a Windows 10 frissítési rendszeréből

A Creators Update nem támogatja a Z2760, Z2520, Z2560, Z2580 processzorokat, emiatt akár jövő év elején megszűnhetnek a frissítések.

Bizonyos esetekben nem frissül a Windows 10, mert az operációs rendszer alatt szolgálatot teljesítő hardvert nem támogatja tovább a Microsoft. Az évfordulós frissítéssel még nem volt gond, a márciusi alkotói frissítés (1703) azonban már nem hajlandó minden gépre felkúszni.

A ZDNet azt írja, az Intel Atom Clover Trail szériával van a baj, ezek 4-5 évvel ezelőtt, az első kettő az egyben gépekkel kerültek piacra. A belépőszintű hibridek, mint a HP Envy X2 azért jelentenek igazán problémát, mert a Microsoft a WaaS (Windows as a Service) modelljével egy-egy funkcióbővítés csak 18 hónapig támogatott, tehát a tavaly nyári évfordulós frissítéssel rendelkező gépekre 2018 elejéig érkeznek biztonsági javítások.


(forrás: ZDNet) [+]

Ha nem sikerül kitalálni valamit, akkor az érintett gépek nem fognak semmilyen biztonsági javítócsomagot sem kapni és kihullanak a rendszerből. Az Atom Z2760, Z2520, Z2560, Z2580 processzorokat nem támogatja az alkotói frissítés, az Acer oldalán azt írják, a Microsoft dolgozik a kompatibilitás megoldásán, addig is, aki telepítette a márciusi verziót és hibákat tapasztal, állítsa vissza a rendszerét egy korábbi állapotra.

Azóta történt

Előzmények