Hirdetés

2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat

A Canon is leáll a filmes gépekkel

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT.news

A legendás gyártó felhagy az új gépek fejlesztésével, és csak idő kérdése, hogy mikor fejezi be véglegesen a forgalmazást.

A Canon leállítja filmes fényképezőgépeinek fejlesztését – jelentették be ma a japán vállalat vezetői. Bár az Associated Press úgy tudja, hogy csupán egy új tükörreflexes modell tervezésének megszakításáról van szó, a Reutersnek a cég szóvivője elárulta: mind a kompakt, mind a tükörreflexes modelleket érinti a döntés, hiszen a digitális technológia térhódításával mindkét kategória piaca drámaian visszaesett. A végleges visszavonulásra azonban még nem kerül sor: egyelőre – amíg a kereslet indokolja – folytatják a már forgalomban lévő filmes fényképezőgépek gyártását. De – mint a szóvivő jelezte – folyamatosan elemzik majd a piac alakulását, azaz már csupán idő kérdése a filmes modellek gyártásának teljes beszüntetése.

A bejelentés korántsem váratlan. A rivális Nikon az év elején szánta el magát a filmes gépek nyugdíjazására, melyek közül csupán kettőt hagyott meg kínálatában. A japán gyártók tavaly összesen 67,77 millió digitális fényképezőgépet és mindössze 5,38 millió filmes masinát értékesítettek világszerte.

A Konica Minolta januárban azzal a bejelentésével lepte meg a piacot, hogy teljesen kivonul a fényképezőgépek, filmek és fotópapírok piacáról. A nagy múltú japán vállalat – mely első kameráját 1903-ban dobta piacra – a döntés folyományaként világszerte 3700 dolgozóját tette lapátra. A cég a kompakt – filmes és digitális – fényképezőgépek gyártását március 31-ével befejezte, míg az üzletág tükörreflexes, cserélhető objektíves gépeket fejlesztő részlegét a Sony vette meg.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.