A BlackBerry nem hosszabbít az amerikai T-Mobile-lal

Nem hosszabbítja meg a BlackBerry az április 25-én lejáró megállapodását az amerikai T-Mobile-lal, így a mobilszolgáltatónál a jövőben a raktárkészlet kimerülése után nem lehet majd BlackBerry készülékeket vásárolni. A kanadai cég szerviz- és terméktámogatást természetesen továbbra is biztosítani fog a T-Mobile blackberrys ügyfeleinek. A hivatalos indoklás szerint a két cég stratégiája már nem egészíti ki egymást, és a BlackBerrynek vásárlói legjobb érdekeit kell szem előtt tartania. Miről is van szó?

Hirdetés

A BlackBerry és az amerikai T-Mobile kapcsolata addigi jó kapcsolata akkor indult el a lejtőn, amikor a mobilszolgáltató tavaly szeptemberben levette üzletei polcairól a BlackBerry készülékeket, és az online áruházába “száműzte” őket. Aztán február közepén robbant a bomba, amikor a T-Mobile elindított egy kampányt, melyben a BlackBerry telefont használó ügyfeleit megpróbálta arra bírni, hogy váltsanak iPhone 5s-re. Ez a BB-közösségben és a BlackBerrynél is kiverte a biztosítékot, és bár az első felháborodott reakciók után a T-Mobile vezérigazgatója, John Legere megígérte, hogy “dolgoznak még” a kampányon, John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója gyorsan kiosztotta a mobilszolgáltatót.

A BlackBerry nem örül a T-Mobile kampányának
A BlackBerry nem örült a T-Mobile kampányának

A BlackBerry jelezte, hogy szorosan együttműködik majd az ország többi mobilszolgáltatójával azért, hogy azok, akik a mostani döntés miatt váltani szeretnének, ezt minél egyszerűbben és könnyebben tehessék majd meg.

Azóta történt

Előzmények