A BadTrans, mint módosult tudatállapot..

Hirdetés

Újabban "sokat" hallani a BadTrans-féregvírusról, amely mailekhez csatolva érkezik, és előszeretettel nyúlja le a rendszerben keringő jelszavakat, későbbi felhasználásra. (ha minden igaz, elküldözgeti őket egy hotmailes címre..)

Mint a legtöbb (féreg)vírus, a BT (továbbra sem tévesztendő össze a British Telecommal..) sem lesz valami nagy túlélő: kukázásához már most több eszköz rendelkezésre áll, többek közt az ingyenes AntiBadTrans néven futó cuccos is.

Azonban ez csak mellékszál, most ugyanis egy, a vírussal kapcsolatban nemrég napvilágot látott érdekességről ejtenénk pár szót, és itt (egyelőre?) nem a szerző memoárjára kell gondolni..

A Magdeburgi Egyetem gondozásában megjelent DecBad progival mostantól lehetőségünk van a vírus által lenyúlt jelszavak megtekintésére, amelyek egyébiránt a c:windowssystem könyvtár cp_25389.nls file-jában (egy fake-codepage-ben..) gyülekez(het)nek, adott esetben. Alapból persze kódolt formában. Nos, ezen segít az iménti program.

Mazochista szemléletű userek így akár a vírus adatbázisának hízását is nyomon követhetik napra nap, meggyőződve a vírusíró találékonyságáról, valamint a "kis féreg" hatékonyságáról..