Még öt évet ad a tabletnek a BlackBerry vezérigazgatója

Hirdetés

Bár a BlackBerry próbálkozása a tabletpiacon csúfos kudarcnak bizonyult, arra nem sokan fogadtak volna, hogy Thorsten Heins, a kanadai vállalat első embere nyíltan nekimegy a tableteknek. „Úgy gondolom, hogy 5 év múlva már semmi értelme nem lesz tabletet használni. Talán egy nagy képernyőt a munkahelyen, de nem egy tabletet. A tablet nem jó üzleti modell” – mondta Heins tegnap, egy Bloombergnek adott interjúban.

Thorsten Heins
Thorsten Heins

A megjegyzés elég nagy visszhangot vert a technológiai szektorban, de Kim Geiger, a BlackBerry PR menedzsere megerősítette, hogy a vállalat egyelőre nem kíván komolyabb hangsúlyt fektetni a Playbookkal kapcsolatos tevékenységére. „Thorsten tegnapi megjegyzései összhangban vannak korábbi, a mobil számítástechnikával kapcsolatos kijelentéseivel” – mondta Geiger.

Persze Heins nem kockzátatott túl nagyot ezzel a kijelentésével, hiszen 5 éve még a ma ismert tablet (és piac) sem létezett, de azért nehéz a szavaiból nem kiérezni egyfajta sértett büszkeséget is amiatt, hogy a néhány éve még piacvezetőnek (és menőnek) számító BlackBerryből mostanra sereghajtó lett.

Azóta történt

Előzmények