A 4iG újabb milliárdos megrendelést kapott

Az uniós támogatású projektben szuperszámítógépes rendszert építenek Debrecenben.

A 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé kedden, hogy az általuk vezetett konzorcium nagy értékű állami tendert nyert el.

A pályázatot a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség írta ki „Szuperszámítógép és tárolók szállítása”, európai uniós nyílt közbeszerzési eljárás címmel.

Az eljárásban a 4iG Nyrt. közös ajánlattevői konzorcium tagjaként került nyertesként kihirdetésre. A beszerzési eljárás GINOP 3.1.5-20-2020-00001forrásból valósul meg, célja 5 PFlops kumulált számítási teljesítményű új szuperszámítógép szállítása, rendszerbe állítása és az azzal integrált adattárolók, gépészeti eszközök beszerzése, leszállítása, üzembe helyezése, integrációja és támogatása, mellyel Magyarország legnagyobb és legmodernebb technikai feltételekkel rendelkező céleszköze a Debreceni Egyetem területén lévő Szuperszámítógép Központban kerül elhelyezésre.

Az eljárás összértéke az összegző dokumentum alapján: 3 138 582 000 forint +áfa, a 4iG Nyrt. része az eljárás értékéből: 1 883 149 000 forint +áfa.

Azóta történt

Előzmények