Új leányvállalatot alapított a 4iG és a Rheinmetall

A Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. (R4 Kft.) 51%-ban a 4iG Nyrt., 49%-ban pedig a Rheinmetall tulajdonában működik a bejegyzést követően.

A 4iG Nyrt. ma a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelentette be, hogy a 4iG és a Rheinmetall AG közös informatikai leányvállalatot alapít Budapesten Rheinmetall 4iG Digital Services Korlátolt Felelősségű Társaság néven.

Hirdetés

A Rehinmetall AG és a 4iG Nyrt. 2022 eleje óta működik szorosan együtt, a vállalatok technológiai és regionális erősségei, valamint közös növekedési elképzelései jelentős mértékben támogatják egymást – írják a közleményben.

A Rheinmetall vezető szerepet tölt be a védelmi iparban, amelyben folyamatosan nő az informatikai kompetenciák iránti kereslet, illetve a düsseldorfi székhelyű vállalat erős szereplő a nyugat-európai piacokon – mely tényezők a 4iG számára potenciális növekedési lehetőséget biztosítanak.

A 4iG ugyanakkor vezető szereplője az IT iparágnak, és erős jelenléttel rendelkezik a kelet-közép-európai piacon – amelyek kiemelt növekedési területet jelentenek a Rheinmetall számára.

A bejelentés értelmében a Rheinmetall AG (49%) és a 4iG Nyrt. (51%) közös informatikai vállalatot hoznak létre. Az alapítók célja, hogy a ’Rheinmetall 4iG Digital Services Kft.’ (R4 Kft.) alkalmassá váljon a Rheinmetall AG leányvállalati számára projekt és üzemeltetési informatikai szolgáltatások nyújtására Magyarországon és világszerte egyaránt. A tervek szerint a közös vállalat szolgáltatásai körét az üzleti igényekre és lehetőségekre alapozva fokozatosan bővíti majd, így a belső informatikai igények mellett, a csoporttól független piaci ügyfeleket is kiszolgálhatja a későbbiek során.

„A 4iG üzleti stratégiájának egyik legfontosabb alapköve a nemzetközi terjeszkedés, amely a vállalatcsoport fejlődési irányait és üzleti döntéseinket is meghatározza. A Rheinmetall és a 4iG által alapított közös informatikai vállalat hatalmas előrelépést jelent, mert nem csak a védelmi ipari digitális szolgáltatások területén erősíthetjük a pozíciónkat, hanem a magyarországi együttműködést követően a Rheinmetall globális partnerévé válhatunk” – mondta Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke.

„A közös vállalat életre hívása nem csupán Magyarország iránti elkötelezettségünket mutatja, a társaság nagymértékben támogatja majd a Rheinmetall digitális technológiák terén meglévő képességeit is” – jelentette ki Armin Papperger, a Rheinmetall AG igazgatótanácsának elnöke. „Jelentős növekedési potenciált látunk a 4iG Nyrt.-vel létrehozott együttműködésben, különösen a most alapított közös vállalat esetén. Elkötelezettek vagyunk az erős és gyümölcsöző együttműködés mellett, amely a Rheinmetall és a 4iG számára is kiemelkedő előnyöket biztosít.”

Azóta történt

  • Együtt dolgozik a Carboferr, a 4iG és a BME

    Acélszerkezetek gyártásához használható digitális rendszert fejleszt 734 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból a Carboferr Kereskedőház Zrt., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BGE) és 4iG Nyrt. – közölte a Carboferr az MTI-vel.

Előzmények