Hirdetés

Szeptember 28-tól fizet osztalékot a 4iG

A társaság több mint kétmilliárd forintot, részvényenként 22 forintot fizet majd részvényeseinek.

Az igazgatóság döntésének megfelelően a 4iG Nyrt. bejelentette, hogy a tavalyi eredménye után szeptember 28-tól kezdi meg az osztalék kifizetését.

A 4iG Nyrt. igazgatósága a veszélyhelyzetre vonatkozó kormányrendeletnek megfelelve, a közgyűlés hatáskörében eljárva 2020. április 29-i határozatában döntött arról, hogy a 2019. üzleti év eredménye után (legkésőbb 2020. december 31-ig) mindösszesen 2 milliárd 68 millió forint osztalékot fizet a részvényeseinek.

Az igazgatóság mai napon arról tájékoztatta a társaság befektetőit, hogy szeptember 28-tól kezdi meg az egyenként 20 forint névértékű törzsrészvényre eső 22 forintos osztalék kifizetését, amely 3,4 százalékos osztalékhozamot jelent a részvények szerdai, 646 forintos záróárfolyamához képest.

„Határozott célunk, hogy befektetőink minden eredményes üzleti évet követően osztalék formájában is részesüljenek a társaság sikereiből. A 4iG növekedési kilátásai és üzleti lehetőségei továbbra is kedvezők” – mondta Linczényi Aladin a vállalat általános vezérigazgató-helyettese. „Munkatársainkkal azon dolgozunk, hogy működési területeinken megszerezzük, vagy megerősítsük piacvezető pozíciónkat, emellett pedig a 4iG működési profiljához illeszkedő innovatív iparágakban is komoly lehetőségeket látunk, mint a néhány napja bejelentett távközlési infrastruktúra fejlesztése, illetve az űripar. Ezek az új szegmensek jelentős mértékben hozzájárulnak majd nemzetközi együttműködéseink bővítéséhez, illetve a részvényesi értékteremtéshez.” fűzte hozzá a vezérigazgató-helyettes.

A 4iG alapszabálya szerint az a részvényes jogosult osztalékra, aki az osztalékfizetés napját megelőző ötödik tőzsdei kereskedési napon (a tulajdonosi megfeleltetés 2020. szeptember 21-i fordulónapján) a részvénykönyvben szerepel. A 2019. üzleti év után megállapított osztalékra jogosító 4iG-részvényeket legkésőbb a 2020. szeptember 17-i kereskedési napon lehet a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) megvásárolni. A részvényesek által az esedékességtől számított egy éven belül fel nem vett osztalék a társaság eredménytartalékába kerül, az osztalékra való igény egy év alatt elévül. A kifizetéssel kapcsolatos eljárásban a KELER Központi Értéktár Zrt. a 4iG megbízottja.

Az osztalékfizetéssel kapcsolatos, a részvényeseket érintő részletesebb technikai és adózási információk a 4iG a BÉT-en és a társaság honlapján is publikált közzétételében szerepelnek.

Azóta történt

Előzmények