Hirdetés

A 4iG tulajdonába kerül a montenegrói Telenor

Végső szakaszához ért a Telenor Montenegro tulajdonosváltása: a 4iG megállapodott a tulajdonosváltás részleteiről a PPF csoporttal.

A 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján is bejelentette, hogy az átvilágítást követően a 4iG Nyrt. helyi leányvállalata (4iG Montenegro) és a PPF Telecom Group a mai napon végleges szerződést kötött a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról.

A montenegrói mobilszolgáltatói piacon vezető, 413 ezer előfizetővel, 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősíti majd. A tranzakció a szükséges versenyjogi eljárás eredményétől függően év végéig zárulhat.

A Telenor Montenegro 2020-ban elért 44 millió eurós árbevételével piacvezető a montenegrói mobilszolgáltatási szegmensben. A podgoricai központtal működő társaság főbb bevételeit a lakossági és az üzleti előfizetők biztosítják (67%).

„A Telenor Montenegro stabil növekedési háttérrel rendelkező mobilszolgáltató, melynek megvásárlása fontos lépés a nyugat-balkáni stratégiánk megvalósításában. Az akvizíció további lehetőségeket nyithat számunkra a régióban a távközlési, illetve az ICT piacon” – mondta a szerződés aláírását követően Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója. „Támogatjuk a társaság menedzsmentjét és munkatársait, elkötelezettek vagyunk a lakossági és üzleti ügyfelek további magas minőségű kiszolgálása mellett” – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

A felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények