Újabb céget vett meg a 4iG

Már így is nagyok, de még nagyobbak akarnak lenni.

A 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján jelentette be, hogy a társaság a mai napon üzletrész-adásvételi szerződést írt alá a DTSM Kft. üzletrészének 100%-os tulajdonrészének megszerzésére.

Hirdetés

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárását követően zárul.

A 2018-ban alapított DTSM tevékenységi köre az adatközpontok fizikai üzemeltetésétől az IT- és telekommunikációs rendszerek installálásán, üzemeltetésén keresztül a felhőalapú technológiák felépítéséig és integrálásáig terjed. A DTSM profiljának megfelelően szolgáltatásait jellemzően partnerei telephelyén nyújtja, megbízásai elsősorban piaci megrendelőktől érkeznek, de az esztergomi székhelyű vállalkozás alapítása óta szakmai-beszállítói kapcsolatban áll a 4iG-vel is. A DTSM az elmúlt évben közel 1,2 milliárd forintos árbevételt ért el.

A közlemény szerint az akvizíció fontos lépés a 4iG meglévő kapacitásainak és kompetenciáinak bővítésében. Az informatikai nagyvállalat célja, hogy meghatározó pozíciókat építsen ki az IT-rendszerek és adatközpontok üzemeltetése, valamint a service desk szolgáltatások területén.

A tranzakciót követően a 4iG rendelkezik majd a hazai piacon az egyik legnagyobb üzemeltetési csapattal, melynek további bővítését tervezi a társaság a jövőben.

Azóta történt

Előzmények