Újabb nagy értékű megbízást nyert el a 4iG

Döntéstámogató rendszer közel két és fél milliárdból.

A 4iG Nyrt. ma reggel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján jelentette be, hogya Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. az általuk vezetett konzorcium ajánlatát nyertes ajánlatként hirdette ki.

A szóban forgó tender az IdomSoft Informatikai Zrt. által „KÖFOP-2.3.1-VEKOP-16-2021-00002
azonosítószámú, „IKIR rendszer kiterjesztése és továbbfejlesztése” (IKIR2) projekt keretében az „IKIR rendszer kiterjesztés és továbbfejlesztéshez kapcsolódó tervezési, fejlesztési, integrációs és bevezetési szolgáltatásai” tárgyú verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljárás volt.

Mint a közleményben írják, az IKIR, mint elsődlegesen vezetői információs, elemző és döntéstámogató eszköz kiterjedt formában kíván hozzájárulni az ágazati irányításért felelős központi szervek és az önkormányzatok helyi közszolgáltatások tervezéséhez, optimalizálásához, fejlesztéséhez kapcsolódó döntési helyzeteinek megalapozásához.

A szerződés (IKIR2) célja az IKIR rendszer továbbfejlesztése és a már elérhető információs bázis bővítése, amelyből olyan adatok és információk nyerhetőek, amelyek megalapozott döntések meghozatalát teszik lehetővé:

  • a helyi önkormányzatok közszolgáltatás-szervezési reformlépéseinek megalapozásához
  • a helyi közszolgáltatások megalapozott, feladatalapú finanszírozási rendszerének kialakításához
  • a helyi közszolgáltatások és közműszolgáltatások országos szintű és helyi tervezéséhez, optimalizálásához

A nyertes ajánlat összege nettó 2 379 596 900 Ft, a teljesítés határideje 2023. június 30. A szerződéskötés dátuma: 2022. július 05.

Előzmények