A 4iG töretlenül megy felfelé

A tavalyi évhez képest jelentősen megnőtt mind az árbevétel, mind a profit.

A 4iG 33,5 milliárd forint konszolidált értékesítési árbevételt ért el az első háromnegyed évben, 34 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, adózott eredménye 11 százalékkal, 1,87 milliárd forintra nőtt – közölte az informatikai vállalat pénteken.

A kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményük (EBITDA) 2,81 milliárd forint volt, 13 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszak eredményét.

A társaság közleménye szerint a hazai és nemzetközi technológiai vállalatokat alapvetően nem érintette negatívan a koronavírus-járványt követő gazdasági visszaesés, bizonyos informatikai szegmensekben – mint például a blockchain- és mesterségesintelligencia-alapú fejlesztések, távoli üzemeltetés, digitalizáció – a megrendeléseket kifejezetten ösztönözte a pandémia.

A cégcsoport munkavállalóinak létszáma csaknem 700-ra nőtt a harmadik negyedév végére, gyorsjelentésének pénteki megjelenésekor pedig már megközelítette az ezret.

Az iparággal kapcsolatos várakozások szerint az informatikai, illetve technológiai szektor töretlenül fejlődhet, a megváltozott gazdasági környezet pedig újabb megbízásokat és akvizíciós lehetőségeket hozhat a társaság főbb működési szegmenseiben – közölték.

A közleményben azt írják: a 4iG azon dolgozik, hogy vezető iparági szereplővé váljon az üzemeltetés, a szoftverfejlesztés, a blockchain, a mesterségesintelligencia-fejlesztés, illetve az Ipar 4.0 területein. A társaság igazgatósága arra számít, hogy a vállalat teljesíti a 2020-ra kitűzött növekedési célokat, így 25 éves fennállásának legeredményesebb évét zárhatja.

Azóta történt

Előzmények