3G a Vodafone-tól

Hirdetés

A magyarországi mobilszolgáltatók közül elsőként a Vodafone biztosítja ügyfelei részére a 3G technológia által nyújtott adatátviteli sebesség elérésének lehetőségét az új Vodafone Mobile Connect 3G adatkártya és a 3G roaming szolgáltatás segítségével a szolgáltató külföldi 3G partnerhálózatain. A vállalat új szolgáltatásainak segítségével a havidíjas Vodafone-ügyfelek számára lehetőség nyílik külföldön széles sávon, ADSL-sebességgel – a GPRS sebességénél hétszer gyorsabban – kapcsolódni az internetre és a vállalati hálózatokhoz. (GPRS használata esetén a maximális átviteli sebesség 53,6 kbit/s, míg a 3G esetén ez az érték 384 kbit/s.).

Jelenleg Németország, az Egyesült Királyság, Ausztria és Portugália területén használhatják a Vodafone Magyarország előfizetői a 3G-hálózatot, de a szolgáltató közleménye szerint az országok listája a jövőben folyamatosan bővül. A szolgáltatások ára független az igénybe vett hálózat típusától, tehát például 1 MB internetforgalom ugyanannyiba kerül 3G-hálózaton, mintha a GPRS-hálózatot használja az előfizető.

A Vodafone Mobile Connect egy teljes körű mobilinternet-megoldás, amely magában foglalja a laptop szabványos PCMCIA-csatlakozójába illeszthető mobil adatkártyát, egy windowsos alkalmazást, SIM kártyát, GPRS Internet Plusz szolgáltatást és támogatást.

Azóta történt

Előzmények