Idén is lesz 24 órás hackerverseny

A kancellar.hu és az Eötvös Loránd Tudományegyetem már negyedik alkalommal rendezi meg 24 órás hackerversenyét, az IT Security Coding Contestet. A rendezvény idén először nemzetközi lesz, azaz a világ bármely országából nevezhetnek kétfős diákcsapatok, az egyetlen feltétel, hogy mindenkinek személyesen meg kell jelennie december 3-án 14 órakor a verseny helyszínén, az ELTE lágymányosi campusának déli épületében.

Hirdetés

A verseny célja, hogy a hallgatókat megismertesse az IT-biztonság olyan problémáival, kihívásaival és technikáival, amelyekkel nap mint nap találkozhatnak mint felhasználók. A való életből vett, kihívást jelentő és izgalmas problémákra kell megoldásokat találniuk, széles körben ismert algoritmusokat és kódokat kell optimalizálniuk és testre szabniuk.

Az eddigi versenyeken a csapatoknak három feladatot kellett megoldaniuk, de az idén a szervezők szakítottak a hagyományokkal, és öt megoldandó problémát állítanak a versenyzők elé. A több feladat egyben nagyobb szabadságot is jelent, nincs sorrendiség, s a feladatok nagyon különbözőek lesznek, a csapatok maguk döntik el, melyik áll a személyiségükhöz, kompetenciájukhoz, kreativitásukhoz a legközelebb. Az egyik feladat elkészítésében idén is – a már angol nyelven is olvasható – PET Portál & Blog segített, ez a privát szférát erősítő technológiák, vagyis a PET-ek témakörével lesz kapcsolatos.

A verseny végén a megszerzett összesített pontszám a döntő. A szabályok nem változtak, bármilyen segédeszköz használható a megoldás eléréséhez, csakúgy, mint a gyakorlati életben, a rendelkezésre álló idő viszont limitált, a problémák megoldására összesen 24 órájuk van a versenyzőknek. A három nyertes csapat összesen egymillió forint készpénzt nyer majd.

Azóta történt

Előzmények