20 GB-nyi bizalmas információt loptak el az Inteltől

A vállalat megerősítette, hogy a kiszivárgott adatok tőlük származnak.

Súlyos csapás érte az Intelt, ugyanis 20 GB-nyi bizalmas információ szivárgott ki már megjelent és érkező termekről, beleértve ebbe különböző dokumentumokat, platformszintű implemetációval kapcsolatos forráskódokat, fejlesztőeszközöket, útiterveket.

A lopásról Till Kottmann, svájci szoftvermérnök számolt be, aki szerint a fájlokat egy anonim hekkertől kapta meg. Utóbbi személy azt állította, hogy az idei év korábbi részében szerezte meg az adatokat az Inteltől. Kottmann neve nem ismeretlen a szakma számára, hiszen egy népszerű Telegram csatornát vezet, ahol az ehhez hasonló adatszivárgásokról szokott beszámolni.

A ZDNet az adatokat megvizsgáltatta egy szakértővel, és valóban hitelesek, viszont jó hír, hogy személyi információkat nem tartalmaznak.

Az Intel tagadja, hogy meghekkelték volna a védelmüket, de azt megerősítették, hogy a kiszivárgott adatok tőlük származnak, és már vizsgálják is a szituációt. A vállalat úgy hiszi, hogy az elkövetőnek volt hozzáférése a "Resource and Design Center" portálhoz, mivel a szóban forgó műszaki információkat ezeken keresztül biztosítják a partnereik számára.


(forrás: ZDNet) [+]

A ZDNet egyébként megkapta a Till Kottmann és az adatlopást elkövető hekker közötti beszélgetést, amelyben utóbbi személy leírja, hogy pontosan hogyan tört be az Intelhez, és egyben tagadta, hogy lett volna hozzáférése a "Resource and Design Center" portálhoz.