2005. január 26.

Bejelentik, hogy Bill Gates, a Microsoft társalapítója II. Erzsébet királynőtől megkapja a Brit Birodalom Rendje lovagparancsnoki fokozatát. Az indoklás szerint ezt a Microsoftnak a brit gazdaságra tett hatásával, illetve a szegénység felszámolása érdekében folytatott tevékenységével érdemelte ki.

Bill Gates és a királynő a 2005-ös átvételkor
[+]

Azóta történt

  • 1976. február 3.

    A MITS Computer Notes hírlevél közzétette a 20 éves Bill Gates azóta híressé/hírhedtté vált levelét: „Nyílt levél a hobbiszámítógépesekhez”. A szövegben Gates indulatosan kikel a szoftverlopás ellen, mivel az szerinte akadályozza azt, hogy jó szoftverek jöjjenek létre.

  • 1998. február 4.

    Bill Gates, a Microsoft vezetője Brüsszelbe utazott egy konferenciára, s amikor megérkezett előadása színhelyére, ott egy férfi megdobta egy tortával. A legendássá vált tettet a belga Noël Godin követte el, aki már több olyan híres személyt is „összetortázott”, akik szerinte „megtévesztették a népet”, de a világhírt a népi hős a Gates elleni akcióval szerezte meg magának.

Előzmények

  • 1975. január 2.

    A Microsoft két alapítója, Bill Gates és Paul Allen ezen a napon írnak egy levelet az Altair számítógépet gyártó MITS-nek (Micro Instrumentation and Telemetry Systems), és felajánlják az általuk kifejlesztett BASIC-verziót az Altair 8800 számára. A később megkötött szerződésben használják először cégük megnevezésére a „Micro-Soft” nevet.