Hirdetés

Eredményt hirdettek az 1app 2016 mobilalkalmazás-fejlesztő versenyen

Szeptember 30-án, a Kutatók Éjszakája programjainak keretében került sor az immár hagyománnyá vált 1app mobilalkalmazás-fejlesztő verseny eredményhirdetésére.

A BME Mobil Innovációs Központ és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai együttműködésével megrendezett versenyre, amelyre a 14-28 év közötti korosztályból nevezhettek mobilalkalmazásokat a fiatalok, idén is sok hasznos és érdekes nevezés érkezett, amelyek közül számos már jelen állapotában is kész, és nemzetközi mércével is színvonalasnak nevezhető, működő alkalmazás.

Az Oktatás kategória legjobb alkalmazása a LayP nevű nyelvoktató program lett, amely egy kifejezetten szép grafikájú és látványvilágú, Unity alapokra épített szókitaláló játék, és Android platformra készítette Horváth Roland és Weninger Ádám. A játékosnak több nyelven kell szavakat kitalálni a szavak betűinek helyes sorrendbe állításával. Az eddigi szókirakó játékokhoz képest újítás, hogy a nem jó helyen álló betűk számától függően a kitalálandó kifejezést ábrázoló háttérkép elmosódik. Az egyes szavak kitalálását pár mondatos, magyar nyelvű rövid leírás is segíti.

Hirdetés

1app 2016
[+]

A Játék kategóriában különösen sok nevezés érkezett, itt Sipka Bence „Sapphire Yours” játéka lett idei legjobb, amely egy régebbi PC-s játék teljes újraírása és adaptálása. A játék Android, iOS és Windows 10 Mobile platformon egyaránt elérhető, a mobilalkalmazások világában szokatlan módon C++ nyelven készült el, platformfüggetlenül.

Fejlesztők és fordítók munkáját és egymásra találását segíti az Egyéb kategória első helyezettje, a „Localizr” alkalmazás. Jakub Ákos Android rendszeren futó alkalmazása nyelvi fájlok fordításához nyújt segítséget alkalmazásfejlesztők számára. Az alkalmazás felülete intuitív, könnyen használható, ráadásul a használatba vételt könnyíti a kontextusfüggő súgó is.

1app 2016
[+]

A beérkezett pályázatok között számos további alkalmazás szerepelt, amelyek optimalizálás és kisebb fejlesztést követően színvonalas programokká válhatnak. Kiváló ötlet az „Escape from Neon Prison” Somlyai Kristóf és Horváth Loránd háromdimenziós grafikával Android rendszerre készült játéka, valamint a Horváth Loránd „Menütrend” alkalmazás, amellyel éttermek ajánlatait böngészhetjük és kereshetjük.

További információk az 1app 2016 mobilalkalmazás-fejlesztő verseny részleteiről, valamint az 1app programsorozat következő állomásairól a http://1app.mik.bme.hu honlapon találhatók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BME

Azóta történt

  • Lezárult a Nextent adatelemző versenye

    Mit rejtenek a bevásárlási szokások adatai? November 15-én lezárult a Nextent Informatika Zrt. és a Budapest Data Projects Meetup közösség által közösen szervezett CETLI adatelemző verseny.

Előzmények