1993. július 5.

A The New Yorkerben megjelenik Peter Steiner később kultikussá váló karikatúrája, melyen egy internetező kutya a következőket mondja a mellette ülő másiknak: „Az interneten senki nem tudja, hogy te kutya vagy”. A net korai korszakában roppant éleslátóan megfogalmazott képaláírás elsőként foglalta egyetlen mondatba a világháló okozta legnagyobb hatású változások egyikét.

internet dog

Azóta történt

  • 1996. július 26.

    Az AT&T, az Egyesült Államok egyik legnagyobb szolgáltatója és a Microsoft szerződést kötnek az Internet Explorer 3.0 népszerűsítése céljából. A megállapodás értelmében az AT&T WorldNet Service szolgáltatása része lett az előtelepített gépeken a Windows 95-nek, a WorldNet Service pedig az Internet Explorert kínálta a fogyasztóknak CD-n. Ez a szerződés komoly veresenyhátrányba hozta az akkor épp felfutóban lévő Netscape-et.

Előzmények

  • 2006. június 28.

    Az alaszkai szenátor, Ted Stevens, a kereskedelmi bizottság akkori elnöke e napon szerzett magának kétes értékű halhatatlanságot, amikor az internet semlegességéről szóló vitában kifejtette, hogy mi is az az internet. A „series of tubes” (csövek sorozata) netes mémmé vált, s azóta szimbolizálja az adott szakterülethez abszolút nem értő, ám hatalmát érvényesíteni kívánó korlátolt politikust.