1980. május 22.

A japán játékgyártó cég, a Namco üzembe helyezi egy tokiói moziban az első gépet, amelyen az Ivatani Toru által tervezett videojáték, a Pac-Man futott. A száj nyitását és csukását imitáló japán kifejezés után Pakku-man volt az eredeti elnevezése, majd a Puck Manként megjelent játék nevét az amerikai verzió megjelenésekor módosították Pac-Manre (hogy az elején lévő P-t ne cserélhessék F-re a szalonokban).

Pac-Man

Előzmények

  • 1913. május 20.

    A michigani Ann Arborban megszületett William Redington Hewlett, aki a Stanfordon megismert, ugyancsak villamosmérnöknek tanuló évfolyamtársával, David Packarddal és 538 dollár alaptőkével 1939-ben megalapította a Hewlett-Packard Companyt. Azt, hogy a vállalat nevében melyikük neve kerüljön előre, pénzfeldobással döntötték el. A HP első pénzügyileg is sikeres terméke egy oszcillátor volt.

  • 1996. március 26.

    83 éves korában meghalt David Packard villamosmérnök, aki 1939-ben évfolyamtársával, William Hewlett-tel és 538 dollár alaptőkével megalapította a Hewlett-Packard Companyt. Azt, hogy a vállalat nevében melyikük neve kerüljön előre, pénzfeldobással döntötték el. A HP első pénzügyileg is sikeres terméke egy oszcillátor volt.

  • 1962. február

    Steve Russell megírja a Spacewar! című játék első verzióját egy DEC PDP-1-es számítógépen. A programban két ellenséges űrhajó – a nevük: a tű és az ék – harcolt egymással a világűrben, a cél az ellenfél megsemmisítése volt. Bár korábban is készült grafikus megjelenítést használó játék komputeren, fejlett interaktivitása és alapos kidolgozottsága miatt a Spacewar!-t tartják az első valódi számítógépes játéknak.