1968. szeptember 19.

Egy New York-i moziban, filmnézés közben 62 évesen szívrohamban elhunyt Chester Floyd Carlson amerikai fizikus, feltaláló. akit a fénymásolás feltalálójának tartanak. Találmányának a xerográfia nevet adta (a görög xeros [száraz] és graphein [írás] szavakból). Nem sokkal korábban a magyar Selényi Pál már kidolgozta a fénymásolás alapjait, de a Xerox Corp. megalakulása az amerikai tudós munkájához köthető.

Előzmények

  • 1975. július 21.

    A Xerox Corporation, a számítástechnika egyik úttörő cége (Xero Alto Computer: Ethernet, grafikus felhasználói felület, egér) kilép a számítógépek piacáról, miután öt év alatt 264 millió dolláros veszteséget halmoztak fel, s a gyökerekhez visszatérve a sokszorosítási technológiák területén folytatták munkájukat.

  • 1980. május 13.

    A Digital Equipment Corporation (DEC), az Intel és a Xerox bejelentik, hogy közösen lépnek fel annak érdekében, hogy az 1973 óta fejlesztett Ethernet, a LAN-architektúrák számára kialakított hálózati protokoll iparági szabvánnyá váljon. A cégek nevének kezdőbetűi után később csak DIX-konzorciumnak nevezett társulás törekvése sikerrel járt, az Ethernet az egyik legelterjedtebb hálózati megoldássá vált.

  • 1906. február 8.

    Seattle-ben megszületett Chester Floyd Carlson amerikai feltaláló, akit a fénymásolás feltalálójának tartanak. Találmányának a xerográfia nevet adta (a görög xeros [száraz] és graphein [írás] szavakból). Nem sokkal korábban a magyar Selényi Pál már kidolgozta a fénymásolás alapjait, de a Xerox Corp. megalakulása az amerikai tudós munkájához köthető.