1955. október 28.

Seattle-ben megszületett William Henry Gates III, ismertebb néven Bill Gates, a Microsoft egyik alapítója.

Hirdetés

Előzmények

  • 1997. szeptember 6.

    A cég élére visszatérő Steve Jobs és Bill Gates bejelentik, hogy az Apple Computer és a Microsoft ötéves együttműködési szerződést kötnek. A keresztlicencek legfontosabbjai a következők voltak: a Microsoft kiadja Office programcsomagját a Macintoshra is, az Apple az Internet Explorert fogja alapértelmezett böngészőként kínálni gépein, illetve a két cég közösen dolgozik a Java-kompatibilitás megoldásán, emellett a Microsoft 150 millió dollárért vesz Apple-részvényeket.

  • 1942. május 19.

    Megszületett Gary Arlen Kildall, a nagy sikerű CP/M operációs rendszer kifejlesztője, a Digital Research Inc. alapítója. Legendáját rejtélyes történet alapozta meg: az 1980-as sikertelen tárgyalása a CP/M licenceléséről az IBM-mel, melynek hátterében ott láthatjuk a Kildallt ajánló Bill Gatest, aki a kudarc után szerződik az IBM-mel az MS DOS 1.0-ra, melyet sokan a CP/M koppintásának tartanak. Kildall egy fejsérülés következtében 1994-ben hunyt el.

  • Újdonságok a Microsoft Ignite konferenciáján

    Ma elkezdődött és szeptember 28-ig tart az Ignite, a Microsoft éves vállalati konferenciája az egyesült államokbeli Orlandóban.