10 millió Raspberry Pi fogyott

Az ötletgazda azt hitte, jó ha tízezret sikerül eladni belőle. Az ünnepi hangulatot az első hivatalos szett érkezése koronázza meg.

A régi idők lelkesedését, a Sinclair Spectrum, vagy épp a Commodore 64 varázsát kívánta feleleveníteni Eben Upton és a Raspberry Pi többi ötletgazdája. Egyszerűen csak annyit szerettek volna elérni, hogy többen tanuljanak számítástechnikát a Cambridge falai között.

Hirdetés

Ekkor még azt gondoltuk, jó ha tízezer darabig kitart a projekt - írja Upton friss blogbejegyzésében. Arra nem nem számítottak, hogy a felnőttek is rákapnak, hogy ekkora üzleti sikernek bizonyul az ötlet, arról pedig álmodni sem mertek, hogy mára több tízezer példány készül az Egyesült Királyságban naponta.

A héten valaki megvásárolta a tízmilliomodik Raspberry Pi-t. Az eredetileg kiegészítők nélkül, a lehető legolcsóbban megvásárolható számítógépben gondolkodó csapat köré azóta viszonteladók érkeztek, akik az alaplapra integrált egység mellett értékesíteni kezdtek különböző csomagokat is, így azok is megtalálták az igényeikhez legjobban illeszkedő szettet, akik nem akartak különböző helyekről vadászni kiegészítőket.

A tízmilliomodik Pi örömére hivatalos csomaggal rukkolt elő a Raspberry Pi Alapítvány, ebben megtalálható egy Pi 3 Model B, egy 8 GB-os NOOBS SD kártya, egy hivatalos tok, 2,5A-s többrégiós táp, egy egyméteres HDMI kábel, optikai egér és billentyűzet, illetve egy példány az Adventures In Raspberry Pi könyv Foundation Edition kiadásából.

Az új csomagot Angliában már el is kezdték árulni, 99 angol font plusz áfa összegért bárki hozzájuthat, aki viszont nem akar az Egyesült Királyságból rendelni, néhány héten belül a helyi viszonteladóktól is megvásárolhatja az első hivatalos szettet.

Azóta történt

Előzmények

  • Már kapható a Raspberry Pi 3 Model B

    A négyéves évfordulóra integrált Wi-Fi és Bluetooth modullal felturbózott változattal készült a Raspberry Pi Foundation. Az ára az elődmodellhez képest nem változott.