ZsebPC, vizes VGA, Uber-balhé, átlátszó kamion

Hirdetés

Fury X, zsebPC, új notebookok, Apple visszahívás

Alaposan visszavettek a gyártók az elmúlt napokban, ugyanis vége a nagy kiállításoknak, itt a nyár, így épp ideális az időpont egy kis pihenésre, mielőtt újra rohamoznának például a kölni Gamescomon vagy éppen a berlini IFA-án. Persze voltak, akiknek még maradt némi puskapor a hordójában, így azt még gyorsan elpufogtatták, mielőtt totálisan beütne az uborkaszezon.

Az AMD például az E3 utánra időzítette a Radeon R9 Fury X VGA-jának rajtját, mely kártya több szempontból is érdekes, elég ha csak a HBM memóriára és a gyári vízhűtésre gondolunk. Apropó vízhűtés, a folyadékhűtő specialistája, a szlovén EK a Fury X bejelentése után nem sokkal bemutatta az ehhez a VGA-hoz készülő saját megoldását, ami nem csak mutatós, hanem már jövő héttől kapható.

A notebookgyártók is erőre kaptak. Először a HP mutatta meg a komolyabb frissítésen átesett Envy notebookokat, amelyek három méretkategóriában is elérhetőek lesznek. Ezt követte a Toshiba első körben a 360 fokban nyitható kijelzőjű convertible notebookjaival, a Satellite Radius és Fusion masinákkal, majd a hazai képviselet jelentette be egy sajtótájékoztató keretében, hogy idehaza is elérhető lesz a Toshiba notebookok ékköve, a Kira Ultrabook család, illetve apró mérete révén a hordozhatóságra kigyúrt Click Mini is. Szintén notebooktémában tartott sajtótájékoztatót a Dell, amelyen az új Inspiron 5000 széria üdítőn színes tagjai voltak a középpontban a 15 és 17 hüvelykes méretkategóriából.

Ha már notebook, akkor a Lenovo sem maradhat ki a sorból, bár tény, hogy a kínai vállalat most ebben a kategóriában nem dobott piacra új terméket, de a ThinkPadek főtervezője, David Hill a cég blogján közzétette, hogyan képzeli el a modern ThinkPad notebookot a régmúlt ThinkPad laptopok jellemző tulajdonságával felvértezve. Újdonsággal rukkoltak viszont elő a hordozható, zsebre vágható, HDMI stickbe épített mini PC-k terén, aminek eredménye az ideacentre Stick 300.

Némi konzolos újdonság is jutott a hétre, ugyanis a Sony a Microsofthoz hasonlóan egy duplázott tárkapacitású modellel készül, míg az 500 GB-os is a piacon marad, de ez utóbbi kap némi átdolgozást. Bár úgy tűnhet, hogy konzoltéren mindkét említett cégnek jól megy a szekér, mégis vannak olyan részek, amelyek kevésbé sikeresek. Az egyik ezek közül a Microsoft Kinect, ami az Xbox One esetében nem olyan felkapott, ám úgy tűnik, a vállalatnál továbbra is ragaszkodnak hozzá. A másik a Sony Playstation Vita kézikonzol, ami szintén halottnak tűnik, de a japánok megerősítették, hogy még nem engedik el platform a kezét.

Végezetül pedig egy Apple visszahívás is jutott az elmúlt napokra: az almás cég a 3 TB-os merevlemezzel felszerelt, hetedik generációs iMac masinák tárolóját cseréli az akció keretén belül, vagy téríti meg azok kárát, akik meghibásodás miatt már lecserélték az adott egységet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!