Visszajönne az Uber, mindenhol tarolna a VR és az SSD-k

Mini SSD, gyors SSD, nagy SSD, és egy kis VR

Lassan, de biztosan haladunk az ősz felé, amikor nem csak a szabadságolásoknak lesz vége (sokak bánatára), hanem újra felpörögnek az események. Ennek előszele már érezhető volt a Flash Memory Summiton, ahol új termékeikkel parádéztak az olyan gyártók, mint például a Samsung vagy mondjuk a Kingston.

Samsung BGA SSD
Samsung BGA SSD [+]

Mi tagadás, igazi VR-dömping volt a héten, hiszen a múlt hét végén tartották a VRLA expót is Los Angelesben, ahol a szakma prezentálta, hol tartanak a virtuális valósággal kapcsolatos fejlesztésekkel. Ezek között volt önálló VR headset, aminek fejlesztésébe egyre többen kezdenek bele, és akadtak köztük ígéretes darabok is, mint például a Niburu. A Valve a HTC Vive-hoz készített mozgáskövető rendszerét prezentálta, ami szintén fontos eleme lesz a jövőben a virtuális valóságnak. A vállalat azt szeretné, ha minél többen kihasználnák az ebben rejlő lehetőségeket, ezért a SteamVR rendszert nyitottá tették.

Niburu VR headset
Niburu VR headset

A VR azonban nem csak játék (noha a HP kifejezetten erre ajánlja az akkumulátoros Omen X VR PC-t), befogható komolyabb vagy általános feladatokra is, például a szórakozásra, szórakoztatásra. Erre az egyik megoldást maga a HTC kínálja az imént említett Vive-hoz a Viveporton keresztül, ami a tartalomfogyasztásra helyezi a hangsúlyt. De említhető a VR mozizás, sőt a játéktermek is, melyek még egy kiaknázatlan területnek tűntek eddig, ám úgy tűnik, az Awesome Rocketshipnek sikerült erre egy platformot találnia, a VenueVR-t, amit nagy vonalakban be is mutattak az expó ideje alatt.

HP Omen X VR hordozgató PC virtuális valósághoz
HP Omen X VR hordozható PC virtuális valósághoz [+]

Eközben folyik továbbra is az új VGA-k bejelentése, ezen a héten az AMD Radeon RX 460-ason volt a sor, amiból a partnergyártók is kiterítették kártyáikat. Természetesen nincsenek új videokártyák új driverek nélkül, így erről is gondoskodott az AMD. Eközben a mobil APU-k terén is mocorognak, és egyre több infót csepegtetnek a jövőre érkező Raven Ridge APU-ról.

Xiaomi Mi Notebook Air: mi lakozik odabent?
Xiaomi Mi Notebook Air: mi lakozik odabent? [+]

A nemrég megjelent Windows 10 "anniversary update" frissítéssel kapcsolatos témát újból elővettük a héten, ugyanis az operációs rendszer "nagyjavítását" kevesen vizsgálták a motorháztető alatt. Pedig volt mit, ugyanis frissült a DirectX 12, és bekerült a WCG és HDR API is. Továbbá foglalkoztunk még a Sony Playstation 4K konzol érkezésével, valamint a Xiaomi Macbook Airre hajazó notebookjaival is, amelyeket végre belülről is jobban megismerhetett az internet népe.

Casio EX-FR200, a kettébontható kamera
Casio EX-FR200, a kettébontható kamera

Volt élet a fotózással foglalkozó Digicam rovatunkban is, ahol olyan különleges koncepciókról számoltunk be, mint a Casio akció- és szelfikamerája, vagy épp a Nikon négylencsés kamera-szabadalma. De ez még nem minden, hiszen felbukkant egy stabilizátorral egybeépített SD kártya, amivel a jövőben az utófeldolgozás során helyettesíthető lenne a drága gimbal. És ha már szóba kerültek a speciális SD kártyák, az Eye-Fi háza tájáról is érkeztek hírek: a gyártó meghátrált, és a felhasználók nyomására mégsem szünteti meg teljesen a régi Wi-Fis kártyák támogatását.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!