Új európai tévémárka születik nagyon erős kínai támogatással

Termékek és terjeszkedési tervek

Az IFA GPC 2019 konferencián a Metz Blue munkatársaitól megtudtuk, hogy a vállalat az idei évben meg kívánja vetni a lábát Közép-, Dél- és Kelet-Európában, és már létrehozták az indiai, hongkongi és dél-koreai képviseletet is. Steven Wang, a vállalat Brand & OEM Business Igazgatója elárulta kérdésünkre, hogy a tervek szerint az új Metz Blue televíziók megvásárolhatóak majd Magyarországon is, de első körben csak néhány exkluzív partneren keresztül árulják majd ezeket.


[+]

Ennél több konkrétumot viszont nem tudtunk meg, tehát például, hogy pontosan melyik nagy műszaki áruházláncokba kerülhetnek be, vagy hogy lesznek-e saját márkaboltok. A Metz Blue branddel a későbbiekben egyébként az egész világot meghódítanák, hiszen Ázsia többi részére, Afrikába és Amerikába is be kívánnak majd törni termékeikkel. Ha már ott voltunk, megkérdeztük Steven Wangot arról is, hogy mi volt a baj Európában a Skyworth márkával, és ő azt válaszolta, hogy túlságosan a kínai felhasználók elvárásaihoz igazították e televíziókat, ami meglátszódott a dizájnon és a kezelésen, illetve az elérhető funkciókon is. Emellett azt emelte ki, hogy a márkanév ismeretlensége is komoly hátrányt okozott a gyilkos piaci versenyben.

A Metz Blue televíziók

Idén öt tévészériával támad a Metz Blue, amelyekkel láthatóan meglehetősen széles vásárlói réteget próbálnak elérni

S9A: Ez a Metz Blue csúcs, OLED képalkotási eljárásra épülő szériája, 55 és 65 hüvelykes méretben, 4K HDR támogatással, Android TV okostévérendszerrel és beépített soundbarral. Az IFA GPC 2019 konferencián megnéztük működés közben, és teljesen életképesnek tűnt, korrekt képminősséggel és normális kezeléssel.

Metz Blue G2A
Metz Blue G2A [+]

G20: 4K felbontású, HDR támogatású LED LCD sorozat, 50, 55 és 58 hüvelykes méretben. Megkapta az Android TV okostévérendszert, rendelkezik beépített Chromecast-tel, és kicsit szokatlan talppal látták el.

U2: Ezt a 4K HDR LED LCD családot (43", 50", 55", 65") sokkal egyszerűbb, hétköznapibb dizájn jellemzi, és innen már hiányzik az androidos okostévérendszer is, de azért egyes netes alkalmazások közvetlen elérésére van mód.

E6: A 40 hüvelykes változat Full HD, a 32 hüvelykes pedig HD felbontású. Rendelkezik beépített Wi-Fivel, lehetővé teszi a YouTube elérését.

Metz Blue E2
Metz Blue E2 [+]

E2: A totális belépőszint! 40 (Full HD) és 32 (HD) hüvelykes változatban érhető el, és semmilyen extrát nem kínál, viszont cserébe ez a sorozat lesz a legolcsóbb.

Van létjogosultsága?

Ha tényleg minden úgy van, ahogy állítják, tehát hogy itt egy nagyon komoly hátterű, európai szemléletmódot felvonultató, minőségi termékekre fókuszáló márka van születőben, akkor a Metz Blue-nak lehet esélye a sikerre és van is létjogosultsága. Jó kérdés azonban, hogy a valóságban milyenek lesznek a termékek, milyen lesz a képminőség, mennyire lesz átütő a dizájn, mert a sokadik európai ruhába öltöztetett, de valójában távol-keleti, alacsony árra fókuszáló tévémárkára véleményünk szerint sok szükség nincs. Nyilván sok függ attól, hogy a Skyworth részéről mennyire szólnak majd bele a munkába, az irányvonalba, de ez még a jövő zenéje, mint ahogy az is, hogy a nagyszabású tervekből végül mi valósul majd meg. Az első benyomásaink mindenképpen pozitívak, drukkolunk a márkának, reméljük, hamarosan már tesztelni is tudjuk egyik modelljüket.

elefant

Azóta történt