Hirdetés

2018. november 16., péntek

Gyorskeresés

Új driverek, ipari kémkedés, retró konzol

Sok érdekes infót kaptunk a héten, például még be nem jelentett procikról vagy felelőtlenül társkeresőző cégvezetőkről.

HDMI 2.1, izmos kézikonzol, egyedi RX Vegák

Ha röviden akarnánk fogalmazni, akkor nyugodtan leírhatnánk, hogy szinte volt minden a héten, ami szemnek és szájnak ingere: driverözön, processzor-szivárogtatások, új szabványok, kémprogramok, akkutechnológia és még egy s más. De haladjunk lépésről lépésre és kezdjük például a promóciókkal és driverekkel!

Hirdetés

Ezen a téren az AMD ment nagyot, ugyanis a Vega RX kártyákra vonatkozó aktuális játékpromóciók bejelentése után egy Radeon Software gyorsjavítással indították a hetet, így nagy összegben lehetett fogadni arra, hogy napokon belül érkezik egy végleges kiadás, és ez így is lett. A történet azonban nem ér ezen a ponton véget, ugyanis az AMD az év végére szánt nagyfrissítést is megszellőztette már, mely számos nagyobb volumenű újítást ígér. Az NVIDIA ehhez képest nagyon visszafogott volt, csak egy meghajtóval rukkolt elő.

Ha már VGA driver, akkor ejtsünk szót magukról a kártyákról is, aminek kapcsán az egyedi RX Vegák érkezését érdemes említeni, valamint az ASUS Cerberus családot, ami két új GTX 1070 Ti-vel nyit. Maradva még a megjelenítéshez köthető vonalon, kisebb mérföldkőnek számít a napokban bejelentett, immáron végleges specifikációjú HDMI 2.1 érkezése, amibe számos apró, de annál hasznosabb fejlesztés került be. Külön kiemelnénk az Adaptive-Synchez hasonló, de a HDMI Forum által kitalált változó frissítési frekvenciát, aminek egy külön cikkecskét szenteltünk, akárcsak a Vulkan API három új kiterjesztésének.

Mondhatnánk, hogy nagy csend övezte a processzorokat, legalábbis ami a hivatalos csatornákat illeti, de ez nem fedné a valóságot teljes mértékben, hiszen az Intel elkezdte pedzegetni a Xeon-D processzorok érkezését, ami pedig az asztali és mobil vonalat illeti, az sem maradhat rejtve a szemfüles userek elől, így sikerült szert tenni egy igen szép listára, ami az Intel érkező CPU-it listázza,


[+]

Kisebb perpatvarról is be tudunk számolni, ugyanis most a HP keveredett gyanúba, hogy titokban, a legújabb frissítésbe burkolva kémprogramot telepít a számítógépekre, de érdemes az ügyet közelebből is megvizsgálni, mielőtt még bárki farkast kiált.


[+]

A játékos kedvűek számára is tartogatott érdekességet a hét, hiszen végre-valahára előkerült az Ataribox játékvezérlője, ami valóban igazi retró élményt nyújt majd, valamint a Smach Z kézikonzollal kapcsolatos további paraméterek is napvilágot láttak, ami alapján valóban igen erősnek tűnik a masina.


[+]

Technológiai érdekességből kettőt szállítottunk: az önbeálló kijelzőjű notebookot, ami lényegében egy Google szabadalom, és elég furcsa ötletet karol fel, a másik pedig a Samsung felturbózott lítiumion akkuja, ami – sok más fejlesztéssel ellentétben – nem ígér betarthatatlant, ellenben biztos, hogy még sokat kell rá várni.


[+]

Zárásként a szórakoztatóelektronika területén megjelent cikkekből szemezgetünk. Egy igen érdekes elemzés került elő a héten, melyet a rangos IHS készített, és az rajzolódik ki belőle, hogy a legfontosabb piacon zuhant igen nagyot a tévékészülékek értékesített darabszáma. Nem kevésbé volt érdekes az a pletyka, ami szerint a Samsung egy óriási, valódi LED tévével akar a CES-en robbantani, valamint az Epson tévégyilkosnak kikiáltott projektora is megér egy misét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.