Videotéka a műholdról

Az IBC-n három fontos bejelentést tett a SES, amivel a kábelszolgáltatók előzhetők be olcsón.

Hirdetés

A többeszközös megoldásoké a jövő

Emellett bemutatták a LUCID online videós platformot (OVP), ami internetalapú, többeszközös, végponttól végpontig tartó megoldás a szolgáltatók számára iOS és Android, illetve HTML5 (az IP-boxokhoz) felülettel. Ez alkalmas a lineáris televíziócsatornák megjelenítése mellett on-demand tartalmak közvetítésére is.


[+]

A rugalmasan testreszabható rendszer dinamikusan skálázza a minőséget az ügyfelek kapcsolatának sebessége alapján, illetve a használt eszközök függvényében. Így a 4K tartalmakat nem tölti le HD-képes eszközre, illetve egy mobil kijelzőjén is spórol az adatforgalommal. Ez a megoldás főleg a kisebb szolgáltatók számára lesz érdekes, amelyeknek nincs pénze és erőforrása saját rendszert fejleszteni. A fizetős tartalmak kérdése természetesen a LUCID OVP esetén is megoldott.

A fentieket a Fluid Hub köti össze, ami automatikus archiválást, feldolgozást és terjesztést tesz lehetővé a szolgáltató számára, így a lineáris adásból azonnal bekerülhetnek a tartalmak a videótárba, ezeket metaadatokkal tehetik könnyebben kereshetővé, illetve lehetőség van alapvető vágási munkálatokra is. Ez nem kizárólag a SES szolgáltatásaival működik együtt, a Fluid Hub több mint húsz VOD rendszert támogat.

Megbeszélés megbeszélés hátán a SES standján
Megbeszélés megbeszélés hátán a SES standján [+]

A műholdüzemeltető szerint a klasszikus előre meghatározott tartalmak sugárzása napjainkban már kevés, a szolgáltatóknak azonban segítségre van szüksége a megfelelő rendszer kialakításához. Nem titkolt cél az sem, hogy a felhasználók egységes élményben részesüljenek, ne okozzon gondot nekik a platform használata.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SES

Azóta történt

Előzmények