2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Parkolópályán az OpenGL, kukázhatják a jackdugót, szelfi a VR-ban

Drónnal küldött csomagot a UPS, Google újdonságok, titkos FB üzenet.

Hirdetés

1 nanométer, menetelő VR, ígéretes kijelzők

A nagy hardvergyártók eléggé csendben voltak a héten, mármint azok, amelyek a PC-szektorból is kiveszik a részüket. Volt egy driver az NVIDIA és egy az AMD részéről, de konkrét hardvert csak az utóbbi mutatott, bár nem mondanánk, hogy az üzleti vonalra szánt Bristol Ridge APU megmozgatná a végfelhasználók fantáziáját.


[+]

Az már sokkal inkább, hogy elkészült a jackdugó helyettesítésére szánt USB Type-C Audio szabvány, az USB Audio Device Class 3.0. A kommentek alapján már most tisztán látszik, hogy ez egy kényes ügy, és igen nehéz dolguk lesz majd a gyártóknak, ha komolyan gondolják a népszerű és egyszerű analóg csatlakozó leváltását. Nem csak ezzel, de azzal is barátkozniuk kell a felhasználóknak, hogy az OpenGL API jelenleg úgy tűnik, parkolópályára került, és a legborulátóbb fejlesztők szerint ez akár így is maradhat. De hogy jó hírünk is legyen, a Berkeley egyetem tudósai előállították az 1 nm-es tranzisztort, amivel tarthatóvá válik a Moore-törvény a távoli jövőben, amennyiben beválik a most alkalmazott megoldás.

Kissé elkalandoztuk a VR és a kijelzők világában is, és még kapcsolatot is találtunk köztük! A héten ugyanis a Google és az Oculus is tartott egy-egy kisebb rendezvényt, aminek keretén belül előbbi a Daydream View VR platformot jelentette be immár végleges formájában, míg az utóbbi az Oculus Rifthez tervezett Touch vezérlőket mutatta be. És ez minként kapcsolódik a kijelzőkhöz? Nos, szintén ezen a héten zajlott Japánban a CEATEC kiállítás, ahol a Sharp a 8K-s "brutál" monitora mellett egy olyan 1008 ppi pixelsűrűségű kijelzőt mutatott, ami a VR szemüvegekben lelhet otthonra. A Sharpnak egyébként úgy tűnik jót tett, hogy felvásárolták, mivel OLED téren is összekapja magát, és jelentős összeget csoportosítanak a fejlesztésre és gyártásra.


[+]

Termékfronton is nagyon sok újdonság érkezett. Beszámoltunk az EVGA Powerlink kiegészítőjéről, amit minden EVGA GeForce GTX 10 sorozatú VGA tulaj megkaphat szinte ingyen, illetve maradva a videokártyáknál, a Gigabyte GTX 1080 TT vezérlőről is írtunk, amin egy moddolt Founder's Edition hűtő dolgozik.


[+]

Ha már hűtő, akkor ebből sem volt hiány a héten, ezek közül az alacsony profilú Thermaltake Engine 27-et érdemes megtekinteni, míg a vízhűtés kedvelői számára az Alphacool Eisbrecher Pro XT45 radiátorok lehetnek érdekesek.

További hardveres hírek a cikk utolsó oldalán található videós hírösszefoglalóban látható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.