Hogy lehet okosabb és kezesebb a régi tévéd?

Kísérletezés helyett bevált receptek?

Összességében megállapítható, hogy nem annyira magában az Androidban, mint inkább a vezérlésben, érzékelésben van a hiba az okosító boxok és stickek esetében. A teljesítmény hullámzó; persze kaphatók erős modellek, viszont az irányítás az majdnem mindig hiányosságokkal küzd – sok esetben, ha van is mozgásérzékelős távirányító (AirMouse), az nem vagy nem túl jól működik. Ezért jelenleg azokban az esetekben javasoljuk ilyen kütyü beszerzését, ahol HDMI csatlakozású HD vagy Full HD tévékészüléket szeretnénk továbbfejleszteni, és nem kifejezetten a játékokra hajtunk, csak szeretnénk egy okos platformot, és elvagyunk egérrel-billentyűzettel. A jó hír, hogy egyre több AirMouse jellegű kontroller jelenik meg és van, amit tetszőleges okostévéhez vagy okosító kütyühöz lehet használni. Hamarosan várhatóan szerepel majd a Prohardver tesztejei között például a beszédes nevű TRUST Wireless Air Mouse Keyboard for TV, PC, PS & Media Player, ami egyik oldalról szimpla távirányító, másik oldalról QWERTY billentyűzet és emellett AirMouse is.

TRUST Wireless Air Mouse Keyboard for TV, PC, PS & Media Player

Egyelőre váratnak magukra az olyan okosítók, melyek beviteli eszközként tetszőleges okostelefont, azaz egy azon futó távirányító alkalmazást használnának. Az okostévés platformok esetében általánosan elérhető és gazdagon kivitelezett alkalmazások állnak rendelkezésre, a közép- vagy felső kategóriás képernyőcsodákhoz biztosan letölthető távirányító alkalmazás, mely wifin keresztül működik. Az alkalmazás sokszor több platformra is megvan, billentyűzetet, egyéb kontroller funkciókat, vagy akár társképernyőt kínál. A kis androidos kütyük gyártói nem építhetnek be az alacsony árba ekkora fejlesztéseket, így sajnos – egyelőre – a gyárilag is okos tévék messze vezetnek kezelhetőségben. (Arról nem is beszélve, hogy a drágább tévékben hang- vagy gesztusvezérlés is rendelkezésre áll – ezek persze abszolút túlárazottak azok számára, akik egy 20-30 ezer forintos smartboxban gondolkoztak eddig.)

Okostévés alkalmazások mobileszközökön

A speciális kontrollerek, mint például a Wii kontrollerre hajazó LG Magic Motion távirányító tényleg elég jól működik, de az AirMouse-megvalósítások egyelőre még nem igazán forrtak ki. A kísérletező kedvűek sok androidos olcsó sticket ki kell hogy próbáljanak még, ha igazán könnyen vezérelhetőt és játékra is kifejezetten alkalmasat akarnak találni. Ugyanakkor a felhozatal épp most kezd érdekes lenni, reméljük, hogy a következő években végre nem csak teljesítmény, hanem kezelhetőség terén is képesek lesznek előrelépést produkálni a smartboxok gyártói.

LG Magic Motion távirányító

Azóta történt

  • Bejött a UPC-nek a tévés YouTube

    Ügyfeleik napi egymillió percet YouTube-oztak tévéjükön az ingyenes TV Apps szolgáltatással.

Előzmények