Nero 11 – a felemás császár

Bevezetés

A Nero termékek tesztjeinek komoly története van itt az IT café-n, hiszen Nero 7 Premium programcsomagjukról egy hónap híján 5 éve írtunk bemutatót, és azóta is több terméküket vettük górcső alá.

A német szoftvergyártó Nero 11 elnevezésű teljes körű csomagját kaptuk most tesztelésre, de természetesen továbbra is elérhető Platinum néven a HD-változat. A termék tíz komponensből áll, mely három fő területen nyújt megoldásokat:

Multimédia:

  • Nero Kwik Media: képek, zenék, videók katalogizálása, lejátszása, szerkesztése, keresése, kiírása és megosztása
  • Nero Video: videók szerkesztése
  • Nero Recode: videók konvertálása változatos felhasználásra (például mobiltelefonos lejátszásra)
  • Nero Soundtrax: hangszerkesztés és digitalizálás (bakelitről, kazettáról)
  • Nero WaveEditor: hanghullámszerkesztés

Lemezek írása:

  • Nero Burning ROM: lemezek írása, másolása, rippelése
  • Nero Express: a Burning ROM egyszerűsített kiadása
  • Nero Coverdesigner: lemezborítók készítése

Biztonsági mentés:

  • Nero BackItUP: adatmentés
  • Nero RescureAgent: adat-helyreállítás (sérült adathordozók, törölt fájlok)

A szoftvercsomag elemei magyar nyelven is elérhetőek.

Szoftverigény

Operációs rendszerként Microsoft Windows 7, Windows Vista SP1, Windows XP SP3 (a 64 bites rendszereken is 32 bites módban fut) az előírás, de egyéb szoftverek is: Microsoft Windows Installer 4.5, Microsoft .NET 4, Microsoft DirectX, Adobe Flash.

Hardverigény

AMD vagy Intel processzor legalább 2 GHz órajellel, legalább 512 MB RAM XP-hez, 1 GB Vistához és 7-hez, 5 GB szabad lemezterület a programok számára (de akár 50 GB ideiglenes fájlok számára), CD-, DVD vagy Blu-ray meghajtó, DirectX 9.0c és ezzel kompatibilis videokártya legalább 128 MB RAM-mal.

Tesztkonfiguráció

A tesztgép egy Intel Core 2 Duo E8200-as processzorral (2,66 GHz), 2 GB RAM-mal, 7200 RPM-es SATAII merevlemezzel szerelt asztali számítógép volt, melyen a Microsoft Windows 7 frissen telepített 32 bites változata futott.

A telepítés

A telepítőfájl mérete 376 MB, mely egy többperces önkibontás után tekintélyes hibalistát adott friss rendszerünkön, hogy milyen szoftvereket szeretne még letölteni és telepíteni (hiba és beavatkozás nélkül meg is oldotta a feladatot kb. 10 perc alatt). Viszont a telepítés során sajnálatos módon fizetős szoftverként is fel szeretne tenni egy Ask.com-os eszköztárat a webböngészőnkbe. Ezt csaknem öt éve, a 7-es csomag telepítésekor sem tartottuk szép dolognak, még akkor sem, ha elutasítható.

A sorozatszám beírása, a licenc elfogadása, a telepítendő összetevők kiválasztása és egyéb protokolláris események után még csaknem negyedóra, mire használatra készen kapjuk a szoftvert. Az eltelt kb. 25 perc után visszafogottan vette birtokába gépünket a szoftver: csak egy program indul el automatikusan, az adatmentő agent, de az is beéri 1,4 MB RAM-mal. Ezenkívül viszont a fájlok és mappák helyi menüibe épül be a Nero: adatmentést és lemezre írást kínál az összes számára (szerencsére mindegyik funkció kikapcsolható).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nero

Azóta történt

Előzmények