Újdonságok a Firefox Beta verziójában

Mi az a Nightly? Miért használom ezt a verziót? Miért használj Beta vagy Nigtly Firefoxot? És megjelent az 56-os stabil is.

Mi az a Nightly? Miért ezt használom?

„Hogy mi is Nigthly? Hogy nem ismeritek? Ó, igazán senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan! Bámulatosan tudja változtatni az alakját!”

A Nightly a Mozilla Firefox fejlesztési változata, ahova először érkeznek a legfrissebb újdonságok. Ennek megfelelően naponta jön belőle új verzió, azaz naponta egyszer a böngészőt újra kell indítani – de a böngészést ott folytathatja az ember ahol abbahagyta. Ez nem azt jelenti, hogy mindenféle tesztelés nélküli dolog lenne itt, hanem olyasmik, amelyeket a fejlesztők és az adott területért felelős vezető programozó úgy ítélnek meg, hogy elég stabil ahhoz, hogy 12-16 hét múlva a végleges Firefoxban is megjelenjenek. Az összes Firefox-újdonságot itt lehet megtapasztalni a leghamarabb. Ez általában gyorsabb működést, szebb és jobb megjelenést, a webes szabványok és fájlformátumok nagyobb fokú támogatását jelenti. Szóval a gyakorlatban általában jobban jár egy haladó felhasználó a dologgal – ha nem zavarja a napi frissítések alkalmazása.

Hirdetés

Óvatosabb felhasználóknak inkább a Beta verziót javasolnám. Itt aztán minden arra készen van, hogy 6-8 héten belül a fejlesztők véglegesnek jelölve kiadják az új verziót. A jelenlegi Beta verzióval nagyon sok újdonság fog kerülni a Firefoxba. Ezért a fejlesztők és a Mozilla közössége arra kér mindenkit, hogy tesztelje az új Firefox Beta, azaz az 57-es verziót, amelynek rendhagyó módon a Firefox Quantum nevet adták a Mozillánál.

Segíts a tesztelésben!

Ha eddig is Firefoxot használtál, akkor elemi érdeked, hogy a következő verzió is jól működjön. A motorháztető alatt hatalmas horderejű változások érkeznek, ezért szükség van minden segítő szándékú észrevételre az új verzióval kapcsolatban. Ha most éppen nem Firefoxot használsz, akkor is örülnénk, ha tennél egy-két kört az új verzióval, s elmondanád, hogy milyen rosszabb (vagy éppen jobb) az új Firefox az általad használt böngészőnél.

Online és offline hibavadászat

A Mozilla tesztelési kérésével összhangban a hazai mozillások is szerveznek online és offline hibavadászatot.

A személyes hibavadászatra, amely október 8-án lesz, itt lehet jelentkezni. Az ingyenes rendezvényre csak a laptopodat hozzad magaddal, a többiről a szervezők gondoskodnak.

Az online hibavadászat folyamatosan zajlik, neked nincs más dolgod mint:

Az online esemény itt található. A Telegramon található csatornát erre keresd.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények