Miért nem lettem iPhone-rajongó? Egy androidos majdnem áttérése

Hirdetés

Miért imádják ezt ennyire?

Kidolgozásra, tapintásra, stílusra persze tőlem is ötöst kap az iPhone 4 (és az újabbak is azt kapnának), a hardver szép munka. Kiváló kamerák kerülnek a készülékekbe, kipróbálhattam nemrégiben többet is, jobbak, mint az androidos csúcsgyártók némelyikének sokmegapixelesnek titulált camera obscurái. Az appok általában stabilak, maga a rendszer pedig eléggé fürge, kezes, ugyanakkor az Apple kezelőfelületének simaságát, lagmenteségét mint versenyelőnyt szerintem lassacskán ledolgozta az androidos ipar. Az iPhone 4-en az iOS 6 sem olyan végtelenül sima, de még mindig nagyon jól megy, viszont ugyanez elmondható a jóval olcsóbb, hetvenezer forintos androidos főáram szebbik feléről is.

Megértem persze részint a rajongást, van néhány olyan iOS/iPhone tulajdonság, amit örömmel látnék a Google háza táján is. Alapvetően ritkán fordul elő, hogy egy bizonyos alkalmazás hiányozna akár Android, akár iOS alatt, de azért előfordul, hogy csak Apple felhasználókkal kalkulál egy okoscucc gyártója és nem készít Android alkalmazást. A kiegészítők tekintetében is jobb helyzetben van az almás tábor, hiszen az androidos telefonokon nem fixált az egyes csatlakozók elhelyezkedése, nincs igazán közös dokkoló formátum. Így aztán könnyen vásárolhatunk iPhone dokkolós médiacentert, ha androidos készülékhez szeretnénk ugyanezt venni, akkor kicsit (sokkal) jobban meg kell néznünk a csatlakozásokat és a formai kialakítást vásárlás előtt. Ha tartalomról beszélünk, akkor az iTunes még mindig vezet, hiszen jó pár év előnnyel kezdett az Apple zenék, filmek forgalmazásához, jól be is járatta a üzletet.

Értegetem én összességében, hogy mik a rajongók érvei, de a legfontosabb területeken számomra nem tűnt megfelelőnek az Apple mobil platformja. Az a benyomásom, hogy az elegancia, stílus és a trendiségfaktor is nagy mértékben számít azok döntésében, akik az almát választják.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények