Linux Mint 17.2 „Rafaela”

Önnek készítjük

A számítógép-felhasználók számára fontos, hogy feladataikat jól ismert, kényelmes és szép környezetben végezhessék el a számítógépen. Ebből a felismerősből született a Cinnamon asztali rendszer, amely a jól ismert szolgáltatásokat hozza el kényelmes és elegáns formában. Könnyen kezelhető a Windowshoz szokott felhasználók számára is, mindezt ingyen és licencdíjaktól mentesen nyújtja. A Linux Mint szabad szoftverekből áll, és itthon is meghatározó közösség alakult ki körülötte.

A Linux Mint négy arca

A Linux Mint négyféle asztali felülettel érhető el. Az asztali felület biztosítja többek között a Start menühöz hasonló programindítót, az alkalmazások közötti váltást biztosító szolgáltatást, a tálcát, a programok és az ablakok egységes működését és megjelenítését biztosító keretrendszert.

Ezek közül a Cinnamon elnevezésű felület az egyik legkedveltebb és legmodernebb megjelenésű, valamint a régi gépek tulajdonosai számára a MATE felület, egészen kis erőforrásokkal rendelkező gépek felhasználóinak pedig a Xfce ajánlható.

Önnek készítjük

A Linux Mint a felhasználóbarát kialakítása mellett támogatja a magyar nyelvet, valamint közös eszközöket nyújt minden felhasználója számára, így egyszerűsíti le a szoftverek frissítésével, a rendszer adminisztrációjával, mentésével és beállításával kapcsolatos teendőket. A Linux Mint alapja az Ubuntu disztribúció, amely széles és ingyenes programkínálatával a legnépszerűbb alternatív operációs rendszer.

A Linux Minten elérhető valamennyi fontos alkalmazás, hogy a napi munka elvégezhető legyen, de lehetőséget biztosít a játékok futtatására, filmnézésre és zenehallgatásra is. Ezen felül tudományos, valamint grafikai és egyéb feladatok elvégzésére is alkalmas, amennyiben telepíti a rendszerre a szükséges programokat.

A Linux Mint operációs rendszer fejlesztőinek célja, hogy minél könnyebben használható, biztonságos, korszerű és ízléses megjelenésű, asztali és hordozható számítógépen használható környezetet készítsenek a felhasználók számára.

E tulajdonságai miatt a Linux Mint mind a kezdők, mind a haladók számára, munkára, szórakozásra, internetezésre tökéletes választás.

Mindig friss, mindig ingyenes

A Linux Mint 17.2-es verziója 2019-ig kapja meg funkcionális és biztonsági frissítéseket. Az úgynevezett LTS (Long Term Support) stratégiának köszönhetően a felhasználó 5 éven keresztül használhatja és tudhatja biztonságban számítógépét. A számítógép frissítése az új verziókra is ingyenes. Így a jövőre megjelenő 18-as verzióra is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények