Leszámolt a korlátlan mobilnet árával a UPC

A vállalat kiértékelte az elmúlt évet, levonta a tanulságokat és döntött: mostantól vezetékes szolgáltatások nélkül is jó áron adják a mobil előfizetéseket.

Hirdetés

Emberivé tették a korlátlan mobilnet árát

Mindebből az következik, hogy a UPC Mobil ügyfelek aktívabbak, több szolgáltatást használnak gyakrabban, ami nyilván több adatforgalmat is generál. Csak míg a többi mobilszolgáltatónál ügyelni kell a korlátokra, a UPC Freedom csomagjai nem tartalmaznak ilyen megkötést (az észszerűség határain belül). "A legnagyobb kihívás az volt, hogy a sok negatív tapasztalattal rendelkező embert - akik keresték az apróbetűs kiegészítéseket az ajánlatainkban - meggyőzzük, a Freedom csomagok tényleg korlátlanok" - mesélte Herenik Györgyi, termékmenedzsmentért felelős igazgató. Hozzátette, 2015-ben a UPC Mobil ügyfelei 183 terabájtot forgalmaztak 3G kapcsolaton (ez nagyjából 20 millió átlagos hosszúságú, HD videó a YouTube-on), egy-egy felhasználó pedig havi szinten 2,5 GB adatotforgalmat bonyolított, ami jóval magasabb, mint a hazai, vagy akár az európai (ez 1,7 GB volt a Cisco felmérése alapján) mobilpiac átlaga.


(forrás: ITHAKA) [+]

Ahogy azt korábban már említettem, a jelenlegi UPC Mobil ügyfelek jellemzően a vállalat vezetékes szolgáltatására is előfizettek, ez pedig nem véletlen, hisz enélkül horribilis árakon mérte eddig a UPC a mobilos előfizetéseket. Mostantól azonban (a vezetékes ügyfelek kedvező pozícióját megtartva) minden Freedom csomag önállóan is korrekt áron elérhető a UPC szolgáltatási területén élők számára, egészen pontosan ezer forinttal drágábban, mint a 4P-s ügyfeleknek.


[+]

A vállalat nem titkolt célja az, hogy a friss belépők idővel a vezetékes internetet, a kábeltévét és a vezetékes telefont is tőlük rendeljék. Tavaly márciusban azt írtam, a " bejelentett díjcsomagok szakítanak az eddigi hagyományokkal. A vezetékes szolgáltatásokat is használók lesznek igazán boldogok". Most már csak azok szomorkodhatnak, akiknél nem elérhető a UPC vezetékes hálózata. Illetve azok, akik a 3P szolgáltatást nem bővítették korábban: a kizárólag mobilos előfizetői árak radikális csökkentését részben az új 4P-s ügyfeleken próbálja visszahozni a szolgáltató. A csomagokban foglalt perc és SMS díjak 25-ről 35-re nőttek, a korlátlan belföldi hanghívást és üzenetet tartalmazó csomag havidíja hatezer forinttal drágult, viszont új ajánlatként jelent meg a Gold tarifa, ami 10 990 forintért 500 belföldi percet és SMS-t tartalmaz.

Mivel semmilyen panasz vagy probléma nem érkezett a vállalathoz a Freedom csomagokhoz tartozó sebességkorlátok kapcsán, ezek emelése nem szerepel a rövidtávú tervek között. Kiss Huba, a UPC PR vezetője hozzátette, hogy még a legolcsóbb, 1 Mb/másodperces csomag is tökéletesen alkalmas a 89 SD és 11 HD csatornát tartalmazó Horizon Go használatára.

A UPC Wi-Free, a legnagyobb közösségi Wi-Fi hálózat Magyarországon mára 428 000 ponton érhető el, Európában pedig 5,5 millió hotspot várja a kapcsolódni vágyó barangolókat. Herenyik Györgyi lapunknak elárulta, hogy jellemzően várakozás, vagy sorban állás közben kapcsolódnak a hálózatra a felhasználók, akik ilyenkor böngésznek, vagy a térképet használják.

Azóta történt

Előzmények