Erőből cseréltet díjcsomagot a Telenor

Miután a kétoldalú szerződésmódosítás botrányba fulladt, most elavultságra hivatkozva törölnek különböző tarifákat.

Mélyen a szerződési feltételekben

A Telenor honlapján az erre kialakított felületen lehet tájékozódni az érintettségről. Ha szükséges a váltás, akkor azt az október 1-től november 30-ig tartó időszakban automatikusan elvégzi a szolgáltató. Amennyiben nem felel meg az automatikusan kiválasztott új csomag, lehetőség van az ügyfélszolgálatokon telefonon, illetve a Telenor üzletekben másik díjcsomagot választani. A váltás díjmentes lesz abban az időszakban, amiről a Telenor a következő számlán értesíti az ügyfeleit. A számlásoknak nagyjából 60 napjuk lesz, míg a kártyásoknak 30.

Hirdetés

„Az előfizetéssel rendelkező lakossági ügyfelek jelentős részét telefonon is megkeresi a Telenor és egyúttal több más tarifát is ajánl a számukra, amelyek mobilhasználati szokásaik alapján, személyre szabottan lettek összeállítva, és amelyek további választási lehetőségeket biztosítanak” – írja a közlemény.

A Telenor hivatalos közleménye
A Telenor hivatalos közleménye (forrás: Telenor) [+]

Az Általános Szerződési Feltételekbe (ÁSZF) bekerült, hogy a szolgáltató jogosult arra, hogy a kiegészítő szolgáltatások nyújtását megszüntesse, melyről előfizetőit kellő időben és megfelelő módon értesíti. Újdonság még, hogy amennyiben az előfizető 6 hónapig aktívan nem használta a kiegészítő szolgáltatást, a Telenor jogosult azt törölni.

Újdonság még, hogy az ÁSZF részét képezi mától, hogy kártyás csomag esetén minden egyenlegfeltöltés új, határozott idejű előfizetői szerződés jön létre ráutaló magatartás útján, melyre a feltöltés időpontjában hatályos ÁSZF irányadó. Lezárt díjcsomagokra nem lehet új előfizetői szerződést kötni. Sem átíráskor, sem szerződéshosszabbításkor nem tarthatóak meg az ÁFSZ szerint már lezárt (nem értékesített) csomagok. Minden ilyen esetben újat kell választani.

A mai közlemény azonban jó hírrel is szolgál a MyBusiness M,L,XL,XXL tarifacsomagokkal rendelkezőknek: tévesen került ugyanis feltüntetésre a feltételek között, hogy kapcsolási díjat kellene fizetniük, ezen tarifacsomagok esetében ez a díj nem kerül alkalmazásra.

Azóta történt

Előzmények