Kapcsoljuk a CERN-t

Új switch

Az új ProCurve 8212zl is ilyen központi switch (a HP terminológiájában Interconnect Fabric Switch), mely – nem titkoltan a Cisco hasonló kategóriás eszközeivel szemben – versenyképes teljesítménnyel és árazással száll harcba. A 8212zl különböző kiépítésekben nagyjából 500 és 5000 közötti végponttal rendelkező hálózatok számára jelenthet optimális megoldást; a HP jó szokásának megfelelően itt is teljes egészében nyílt szabványokra alapoz, azaz eszközei heterogén, több gyártó termékeiből összeálló hálózatokban is használhatók. Az új switch a tavaly debütált 3500yl, 5400zl és 6200yl kapcsolókkal közös technológiai bázisra építkezik, így a gyártás, a terméktámogatás és a szerviz szempontjából több költségcsökkentő tényező adódik. A 8212zl ugyanazokat a modulokat és tápegységeket használja, mint az 5400zl, és valamennyi említett switch közös szoftverbázison és menedzsmentrendszeren osztozkodik.

Hirdetés

Akárcsak a kisebb modelleknél, úgy a 8212zl-nél is a ProVision nevű alkalmazásspecifikus integrált áramkör (ASIC) a megoldás lényege. A HP saját fejlesztésű lapkája a hardver szempontjából kevésbé bonyolult felépítést, azaz csökkenő költségeket, jobb megbízhatóságot, kisebb fogyasztást jelent. Nem mellékesen az egy kézben tartott fejlesztések jóvoltából jobban egymáshoz hangolhatók a hardver és a vezérlést, illetve a menedzsmentet végző szoftverek képességei. A közös alapok ellenére természetesen a 8212zl minden tekintetben túlmutat a kisebb modelleken.


[+]

A 9U magas chassis már alapkiépítésben is két switch fabric modullal rendelkezik, azonban a rendelkezésre állás tovább javítható a tápegységek és a menedzsmentmodulok redundánssá tételével. A 8212zl kapcsolási teljesítménye 692 Gbps, illetve másodpercenként 428 millió csomag. Kapcsolómoduljai alaphelyzetben terhelésmegosztással dolgoznak, és az egyik hibája esetén a másik automatikusan átveszi a feladatokat. A switchbe legfeljebb 288 darab Gigabit Ethernet port integrálható (rezes interfészek esetében valamennyi Power over Ethernet-támogatással), 10 Gigabit Ethernet portból pedig maximum 48-at képes kiszolgálni a rendszer. Az eszköz képességei közül a teljesség igénye nélkül kiemelhető a második és harmadik rétegbeli redundanciát megvalósító protokollok támogatása, a statikus, RIP vagy OSPF útválasztás, számtalan biztonsági és szolgáltatásminőségi (QoS) funkció.

Az 5400zl-hez hasonlóan az új switchbe is beépíthető a ProCurve Wireless Edge Services zl modul, melynek révén a vezetékes és vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező felhasználók menedzsmentje egységesen végezhető. A modul által támogatott szolgáltatások között van a Layer 3 roaming az egyes hozzáférési pontok között, a RADIUS- és DHCP-szolgáltatás, a vendégek jogainak kezelése, tűzfal, illetve behatolásérzékelés funkciók.

A HP a 8212zl switchre is élettartam-garanciát vállal, hiba esetén a következő munkanapon cseréli az érintett eszközt, de igény szerint további szolgáltatáscsomagok is vásárolhatók hozzá. Az alapkiépítés ára 20 000 euró, egy fabric modul 2900 euróba, egy 24 portos Gigabit Ethernet modul (a portok kivitelétől függően) 3089–3794 euróba, egy négyportos 10 Gigabit Ethernet modul listaáron 4500 euróba kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények