Egy táskányi iroda

Ha nem tudunk lemondani a több kijelzőről

Nagyon le tudja lassítani munkánkat, ha a megszokott, évek során bejáratott munkakörnyezetünkön kívül kell dolgoznunk. Hiába érjük el távolról vagy a felhőből állományainkat, ha egyfolytában hiányoznak a megszokott perifériák, mozdulatok, vagy akár a háttérzene. Vagy megszoksz, vagy megszöksz, tartja a mondás, de néhány eszköz talán enyhítheti a problémát.

Több monitor többet mutat

Hirdetés

Ha az irodában megszoktuk a második, netán harmadik megjelenítő használatát, akkor út közben nagyon szűkösnek, kényelmetlennek érzünk majd egy laptopot. Ha ilyenkor is jól jönne egy második képernyő, akkor érdemes lehet egy USB 2.0-es hordozható kijelzőt beszerezni, ilyen például a beszédes nevű Toshiba Mobile USB Monitor 14", mely befér a táskába a gép mellé. Sem adapter, sem videokábel nem kell hozzá, elég egyetlen USB 2.0 csatlakozás, automatikusan települ és beáll a kijelzők sorába. Felbontása 1366×768-as, és Windows 7 vagy Windows 8 kell hozzá (a Starter Edition nem lesz jó).

Állománymegosztás és jobb Wi-Fi

A D-Link Shareport Mobile Companion DIR-505 alapvetően egy miniatűr, hordozható Wi-Fi router. Az alján elhelyezett USB aljzat nem csak mobil töltésre, de a csatlakoztatott USB flash meghajtók tartalmának megosztására is lehetőséget ad. Több üzemmódban is használható a készülék, a kívánt módot (router és hozzáférési pont, Wi-Fi jelismétlő vagy Wi-Fi hotspot) háromállású kapcsolóval kell kiválasztani.

Segítségével viszonylag egyszerűen oszthatjuk meg a sokszor ingyenes szállodaszobai kábeles internetet titkosított Wi-Fi-n, így többen is használhatjuk azt, akárcsak a megosztott USB meghajtó tartalmát.

Vezeték nélküli egér

Vannak, akik a tapipadra esküsznek, de nem mindenki szereti ezt a beviteli eszközt. Munkautakhoz alapvető egy vezeték nélküli egér, mely bírja szuflával, kezeli a sima és tükröződő felületeket, kényelmes és nem túl nagy. Modern példa a Microsoft Touch Mouse, ami egy érzékeny, BlueTrack technológiás rádiós egér. Gombok helyett óriási érintőfelülettel rendelkezik, képes egy, két- és háromujjas gesztusokat is fogadni, hogy az érintőképernyőt nélkülözve is kicsit természetesebben használhassuk a Windows 8 felületét.

Kensington AbsolutePower Laptop, Phone, Tablet Charger

A nagy rohanásban legtöbbünknek eszünkbe sem jut, hogy milyen örvendetes, hogy a mobilgyártók nagy része az egyedi töltőkről már jó ideje áttért az USB végződésű töltőkábelekre, és legtöbben az okostelefonokkal bevezették a szabványos MicroUSB-t is. Ezt az egységességet könnyen kihasználhatjuk a Kensington AbsolutePower töltőjével, mely egy univerzális tripla megoldás. Egyrészt egy laptop töltő, az ehhez dukáló végződéskészlettel (merthogy idáig már nem terjed a gyártói konszenzus), a legtöbb noteszgépet képes tölteni. Emellett tartalmaz két USB töltő aljzatot is, természetesen egyet a táblagépnek, egyet pedig az okostelefonnak. Ez azt jelenti, hogy két töltőt nem kell magunkkal hurcolnunk, és két konnektorral kevesebbet foglalunk, tehát két villásdugó-adapterrel is kevesebbre lesz szükség, ami nem hátrány, ha Nagy-Britannia felé vettük az irányt. Összesen 100 wattig képes helytállni a rendszer, ami a legtöbb kombináció esetében elegendő.

FSP ION C 2200

A külső mobil akkumulátorok vagy más néven power bankok, akárcsak az univerzális tápegységek szemérmetlenül kihasználják az USB elterjedtségét. Az FSP ION C 2200 is ezt teszi, dupla USB aljzatával egyidejűleg két eszközt is ki tud szolgálni. Akár menet közben, zsebben is új életet lehelhetünk megfáradt okostelefonunkba. Természetesen sok más kompatibilis mobileszköz – MP3 lejátszó, fényképezőgép, videokamera – töltésére is használható. 500 alkalommal tölthető újra a 2200 mAh-ás telep jelentős kapacitásveszteség nélkül, egy töltés 4-5 órát vesz igénybe. Váratlan kiesésekre gondolva érdemes mindig egy töltött bankot magunkkal hordani a táskában, hiszen csak 80 gramm és lehet, hogy épp ma lesz az a nap, mikor valamennyi családtagunk, kollégánk és üzletfelünk pont velünk szeretne hosszas telefonos megbeszélést folytatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!