Szoftverteszt: IObit Advanced SystemCare PRO 6 – 1. rész

Eszköztár – Optimalizálás II.

Eszköztár – Optimalizálás II.

Az internetgyorsító egy elég nagy fejezet, egy teljes oldalt el is foglalnak a róla készült fotók. Segítségével meglévő internetkapcsolatunk szoftveres optimalizációját végezhetjük el.

iobit
Internet Booster

Ez különösen a még mindig hatalmas számban jelen lévő Windows XP-felhasználóknak jelent nagy segítséget, mert ahogy az látható lesz, az ennél korszerűbb (Microsoft) operációs rendszert használóknak bizonyos kulcsfontosságú funkciók optimalizációja nem szükséges.

iobit
Jelölje ki a sávszélességét!

Elsőként meg kell adnunk az internet-hozzáférésünk sávszélességét. Ha nem vagyunk vele tisztában, ellenőrizhetjük a www.speedtest.net oldalon is. Nos, nekem Netmánia M-es 20 Mbit/s-os ADSL-em van, aminél a 16 Mbit/s-os sebességérték mostanában rekordnak számít, stabilan 14 körül alakul. A képen látható, hogy 56 Kbps van megjelölve automatikusan, tehát nekünk kell szépen kiválasztani, hogy mennyi az annyi. 6 Mbps -ig következetesen 1 Mbps-os léptékben változik, 6 után azonban megugrik, és 10 Mbps jön, majd egy elég nagy ugrással 50 Mbps-ra ugrik. 10 és 20 között is hatalmas különbség van, nemhogy 10 és 50 között.

iobit
Hát a 10-hez közelebb vagyok sokkal…

Joggal gondolná azt az ember, hogy nem gond, lehet közte szépen manőverezni, és a horizontális csúszkát a jó érzékkel a kellő pozícióba állítani. Nos, az a helyzet, hogy ez bizony tévedés.

iobit
50 Mbps: álom, álom, édes álom

Pontosan a számok alatt vannak a klikkelésre érzékeny pontok elhelyezve, tehát vagy a 10 -et választom vagy az 50-et közte nincs élet! Egyébként ez már a 4.1-es ASC-ben is így volt, szóval igazán fejleszthettek volna rajta.

iobit
TCP-optimalizálás

Ami a TCP-optimalizációt illeti, a Windows Vista, a Windows 7 és a Windows 8, azaz a Windows XP-nél újabb operációs rendszerek tulajdonosainak nincs vele dolguk. Windows XP-felhasználóknak azonban jól jöhet az optimalizáció.

iobit
IE-optimalizálás

Ugyanez a kellemes helyzet alakult ki a Windows Internet Explorer esetében is. Ez azt jelenti, hogy a Windows Vistában debütált Windows Internet Explorer 7 esetében sincs szükség optimalizációra, tehát a teljes lista így alakul:

Hirdetés

Windows Internet Explorer 6.0 – optimalizáció szükséges

Windows Internet Explorer 7.0/8.0/9.0/10.0 – nincs szükség optimalizációra

Egyébként itt fontos megjegyezni, hogy naprakészen tartott operációs rendszer mellett a Microsoft erősen szorgalmazza, hogy Windows XP operációs rendszer használata esetében is frissítsünk Windows Internet Explorer 8.0 -ra. Azért nem 9.0 -ra, mert a legkorszerűbb Explorer már nem készült és a jövőben sem fog elkészülni Windows XP-re. Ez azt jelenti, hogy a Windows XP 2014 -es terméktámogatásának végső dátumáig az Internet Explorer 8.0 kapni fog biztonsági frissítéseket a Windows Update-en keresztül.

iobit
Mozilla Firefox-optimalizáció I.

Kigondolta volna, hogy a Mozilla Firefox lesz az a böngésző amelyen a legtöbb optimalizációs művelet végrehajtható lesz? Ezek kipróbálását csak saját felelősségre javaslom, mert mióta kitalálták a Mozillánál is, hogy hathetente lesz új verzió, azóta valószínűleg gyorsabban mennek végbe a lényegi változások is mint korábban.

iobit
Mozilla Firefox-optimalizáció II.

A Firefox az egyik, ha nem egyenesen a leginkább testreszabható böngésző. Az ASC kínálta Tweak-lehetőségek döntő többsége – de esélyes, hogy mindegyik – a böngésző címsorába begépelt about:config varázsigére állíthatóvá válik.

iobit
Mozilla Firefox-optimalizáció III.

Akkor mi értelme az egésznek? Az, hogy itt pontosan és magyarul le van írva, hogy mi mire való. Lényegében fel vannak sorolva az esetleges kívánalmak, amik közül csak választani kell, és teljesen felesleges a több tucat beállítási lehetőséget a Firefox ablakában végignézni – ahol ugye nem is egyértelmű, hogy mi mire való, és csúnyán el is lehet tolni a dolgot. Itt viszont nincs rizikó.

iobit
Mozilla Firefox-optimalizáció IV.

iobit
Mozilla Firefox-optimalizáció V.

iobit
Mozilla Firefox-optimalizáció VI.

iobit
Mozilla Firefox-optimalizáció VII.

iobit
Mozilla Firefox-optimalizáció VIII.

Korábban a 4.1-es ASC a Google Chrome-ot nem ismerte fel mint telepített böngészőt. Ennek oka talán az lehetett, hogy nem a központi standalone installert használtam akkoriban a Chrome-ból. Ez már megváltozott.

iobit
Google Chrome-optimalizáció

A Google Chrome-mal kezdődően elkezd csökkeni a customizálási lehetőségek száma, ráadásul olyan opciók vannak, melyek a böngésző felületéről is könnyedén bármikor beállíthatóak.

iobit
Opera optimalizálása

A legszerényebb e tekintetben az Opera lapfüle, de legalább van :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények