Internet Explorer 9 – újra versenyben

Konklúzió

Az Internet Explorer 9 még nem a végállomás, csak egy mérföldkő, de annak rendkívül jelentős. Rengeteg még a tennivaló, sok munka vár a fejlesztőkre, de az már most látszik, hogy a 9-es verzió kezdi visszazökkenteni a redmondi szoftvervállalatot a helyes vágányra. Az új Explorer iránt érezhetően nagy az érdeklődés, a béta- és RC-verziókból ez idáig több mint 40 millió példányt töltöttek le, a böngésző pedig hosszú évek óta tartó folyamatos piacvesztése után most először tudta (1,31%-kal) növelni részesedését.

Hirdetés

Az IE9 nem fogja megváltani a világot, a sok év alatt felgyűlt frusztrációt és rossz emlékeket nehéz lesz feledtetnie, de egy esélyt mindenképpen megérdemel. És ha arra nem is elég, hogy főnixmadárként feltámadva újra az élvonalba repítse a Microsoftot, annak valószínűleg sokan örülnek, hogy újra a versenypályán üdvözölhetjük az Internet Explorert is.

Az Internet Explorer 9 az alábbi operációs rendszerekre telepíthető:

  • Windows Vista Service Pack 2 (32 és 64 bit)
  • Windows 7 (32 és 64 bit)
  • Windows Server 2008 Service Pack 2 (32 és 64 bit)
  • Windows Server 2008 R2

A Windows XP a terméktámogatás 2009. áprilisi megszűnése és technológiai korlátok miatt nem támogatott.

A böngészőt a Microsoft weboldaláról bárki ingyenesen beszerezheti (A végleges változat csak cikkünk megjelenését követően, magyar idő szerint március 15-én reggel 5 órától lesz letölthető – a szerk.). Azok a felhasználók, akik telepítették a Release Candidate verziót, a Windows Update szolgáltatáson keresztül automatikusan frissíthetnek a végleges kiadásra. Ha angol nyelvű Windowst használunk magyar nyelvi csomaggal, az Internet Explorer 9 telepítője automatikusan letölti és telepíti a böngészőhöz tartozó nyelvi csomagot is.

moonman

Azóta történt

Előzmények