A közösségi finanszírozás buktatói egy projektben

Lassuló tendencia

Március 16.

Még egyszer nagyon köszönjük, itt egy kép rólunk, mi nagyon boldogok vagyunk, téged pedig folyamatosan tájékoztatunk majd az újdonságokról, hírekről, szinte mindjárt…

A Kickstarter-győztes csapat
A Kickstarter-győztes csapat

Jött még egy levél aznap. Abban arról tájékoztattak, ha esetleg lemaradtam volna a projekt támogatásáról, akkor sem kell elkeserednem, mert kedvezményesen előrendelhetem az inAiR honlapjáról akár a kétdimenziós, akár a 3D-s egységet.

Hirdetés

Először itt kaptam a fejemhez, amikor megláttam, hogy a támogatóként 129 dollárt fizettem a 2D-s verzióért, miközben előrendelésben 99,99-ért az enyém lehetne. 20 százalék feletti különbség, és csak 8 napon múlt. Ahogy az első düh elszállt, jobban megnézve a képet az is feltűnt, hogy ez bizony már nem teljesen úgy néz ki, mint két hete ígérték.

Nem érte meg támogatni, bár így van esélyem, hogy a Kickstarter visszaadja a pénzem.
Nem érte meg támogatni, bár így van esélyem, hogy a Kickstarter visszaadja a pénzem. [+]

Ekkor érkeztek meg az első elégedetlen támogatók a projekt fórumára. Eleinte el-eltűntek, aztán megmaradtak. Idővel a durvább hozzászólások is helyet kaptak (a cikk írásakor éppen 303 komment, az első néhányon kívül nem fest túl jó képet a projektgazdáról, de erről később).

Április 24.

A mi csodálatos támogatóinknak: KÖSZÖNJÜK NEKTEK újra a támogatást! Nagyon pörögtünk mostanában, hiszen előző hónapban zárult a Kickstarter projektünk! Nektek köszönhetően még több mérnököt és programozót tudtunk felvenni Vietnámban, megduplázva a csapatunk méretét. Kaptunk képet is, íme:

Volt ám más újdonság is azon túl, hogy ezek a fickók tényleg többen vannak és szeretik a ronda robogókat. Megnyílt ugyanis az InAiR webshop és máris lehet ténylegesen előrendelni. A termékről semmi infó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt