Hardverdiagnosztizáló szoftverek bemutatója II.

Hirdetés

System Information Viewer

Érdekes alternatíva a System Information Viewer (röviden SIV) névre keresztelt programocska. Még ez is a komplex diagnosztikai szoftverek körébe tartozik, és nem a csak és kizárólag egy célterületre szakosodott monitorozókra. Itt is van külön 32 és 64 bites változat, a honlapjáról tömörítve tölthető le, kicsomagolás után egyből futtatható, telepítést nem igényel.

Puritán, de a célnak megfelelő
Puritán, de a célnak megfelelő

Érdekes elrendezés
Érdekes elrendezés

A szoftver talán túlságosan is egyszerű, nincsenek minialkalmazások vagy bármi egyéb „csicsa”. Lényegében rázúdítja a felhasználóra a tömény információt, és mindezt fapados, kék betűkkel szedett szöveges formában teszi. Ezzel az a gond, hogy a gyengén megoldott vizualizáció miatt a kapott adatok nincsenek jól érthetően különválasztva egymástól, és elég munkás kihalászni a számunkra fontos információkat. Hiányzik a HWiNFO és az AIDA64 esetében is jelen lévő kétpaneles elrendezés, ahol a bal oldali panel egy fastruktúrával könnyíti meg az életünket, a jobb oldali pedig szép, messziről is könnyen felismerhető ikonokkal.

A lap alján vannak a hasznos gombok
A lap alján vannak a hasznos gombok

Alul ugyan van kategorizálás, de az egész esetleges hatást kelt. Nem arról van szó, hogy hoppon maradnánk, mert valamit nem vagy rosszul látna, csupán túl tömény, és kicsit fárasztó a szűrése. Ettől függetlenül viszont teszi a dolgát, ingyen van, és külön beépülő fizetős modulok sincsenek.

A magok kihasználtságának diagramjai visszamenőleg
A magok kihasználtságának diagramjai visszamenőleg

Bár van sebességmérés, sőt stabilitásteszt is, itt nem kapunk rögtön egy külön ablakban összehasonlításra alkalmas eredményeket. A stresszteszt viszont tényleg olyan, amilyennek lennie kell.

Sebességmérés is van
Sebességmérés is van

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Megújult üzleti portfólióval jön az Aida 4.0

    A FinalWire átalakította üzleti portfólióját, a programcsalád mostantól három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást foglal magába.

  • Megjelent az AIDA64 v4.20-as verziója

    Az új változat alapjaiban újraírt memóriastresszteszet hoz, illetve teljes körűen támogatja az Intel „Haswell Refresh”, „Bay Trail”, „Avoton” és „Rangeley” processzorokat is.

  • Megjelent az AIDA64 4.30-as verziója

    A rendszerinformációs szoftver mind a négy kiadása megkapta a frissítést, így az AIDA64 Extreme, valamint a vállalati felhasználóknak szánt megoldás, az AIDA64 Business is.

Előzmények