Hardverdiagnosztizáló szoftverek bemutatója II.

Összegzés

Az előző oldalakon népszerű, és ingyenes rendszerdiagnosztikai alkalmazásokat néztünk át, mert ezek is kielégítő szolgáltatásokat nyújthatnak azoknak, akiknek fontos, hogy a termék lehetőleg freeware legyen.

Számomra ebből a kínálatból az igazi kedvenc a HWiNFO. Felépítése logikus, könnyen áttekinthető, sok információval szolgál, de azt nem ömlesztve teszi. Mentes azoktól az idegesítő hiányosságoktól, amelyek az ingyenes szoftverek használóinak bosszúságot okozhatnak.

A következő helyezett a SIV, mert ennek a fejlesztése jelenleg is zajlik, és a második legkomplexebb ebben a mezőnyben. Nincs modulokra szétdarabolva, ugyanakkor, ha valakinek választania kellene a kettő között, én a HWiNFO-t ajánlanám, mert esztétikusabb, jobban áttekinthető, kevésbé kell keresgélni az ominózus információkat.

A Crystal csomagról kissé felemás véleménnyel vagyok, bár ez főleg a CPUID-nek köszönhető, ami az újabb processzorokat már nem ismeri. Ugyanakkor a csomag másik két tagja igen hasznos lehet azok számára, akik ingyen szeretnének Windowsra megbízható háttértár-monitorozó és sebességmérő programot. A DiskInfo és DiskMark használata tehát javasolt, a CPUID-nek pedig jó alternatívája a CPU-Z.

Szintén erősen javallott a GPU-Z is, amennyiben új videokártyát szerzünk be, vagy a meglévőről szeretnénk a lehető legtöbb és legpontosabb információt kinyerni.

Azóta történt

  • Megújult üzleti portfólióval jön az Aida 4.0

    A FinalWire átalakította üzleti portfólióját, a programcsalád mostantól három üzleti és egy otthoni felhasználóknak szánt kiadást foglal magába.

  • Megjelent az AIDA64 v4.20-as verziója

    Az új változat alapjaiban újraírt memóriastresszteszet hoz, illetve teljes körűen támogatja az Intel „Haswell Refresh”, „Bay Trail”, „Avoton” és „Rangeley” processzorokat is.

  • Megjelent az AIDA64 4.30-as verziója

    A rendszerinformációs szoftver mind a négy kiadása megkapta a frissítést, így az AIDA64 Extreme, valamint a vállalati felhasználóknak szánt megoldás, az AIDA64 Business is.

Előzmények