Fujitsu blog: interjú notebookokról és tabletekről

Core i minden mennyiségben

Interjúalanyunk, Jörg Hartmann  a Fujitsu tabletekért, notebookokért, asztali számítógépekért, vékony kliensekért és kiegészítőikért felelős vezérigazgató-helyettes az EMEIA régióban. Pályafutását a HP-nál kezdte, 2001-ben csatlakozott a Fujitsu Siemens Computers csapatához, majd a RIM-hez tett kétéves kitérő után 2011-ben tért vissza a Fujitsuhoz.

PROHARDVER: Felvázolná nekünk, milyen arányban oszlanak meg a notebookeladások az egyes modellcsaládok között?

Jörg Hartmann: Megrendeléseink több mint harmadát teszi ki a Lifebook E7 család. Ezeket a gépeket elsősorban vállalati ügyfeleink rendelik, amikor teljes gépparkot vásárolnak vagy frissítenek. A Lifebook E5 eladások szintén nagyjából egyharmadot tesznek ki, ezek a gépek a kereskedelmi forgalomban is jól teljesítenek kiváló ár/érték arányuk miatt. A fennmaradó közel egyharmadot jobbára a könnyű Lifebook S példányok teszik ki, a Lifebook U Ultrabookok és T-s convertible gépek részesedése elég alacsony.

PH: Miért maradt ki a legkomolyabb forgalmat produkáló Lifebook E sorozatoknál a Broadwell processzorcsalád?

JH: Az Intel negyedik, ötödik és hatodik Core i szériája közötti váltás nagyon rövid idő alatt zajlott le. Ilyen gyors váltásra nehéz reagálni, ezért döntöttunk úgy, hogy az ötödik generáció kimarad, és inkább arra koncentrálunk a Lifebook E modellekkel, hogy a hatodik Core i generáció megjelenésének pillanatában azonnal elérhetőek legyenek, így már szeptemberben bemutathattuk őket.

Fujitsu Lifebook E736
Fujitsu Lifebook E736 [+]

A csúcs Lifebook E7 Core i5 és i7 processzorokkal rendelhető, a Lifebook E5-nél Core i3 is választható. Szokásunkhoz híven a vállalati megrendelők ízlés szerint állíthatnak össze konfigurációkat, a kereskedelmi fogalomban pedig az adott piacra optimálisnak tartott összeállítások kerülnek majd 2016 első negyedévében.

PH: Mikor érkezik a Lifebook S, U és T sorozatba a Skylake?

JH: Éppen most, a Fujitsu Forumon demonstráltuk a Lifebook S936-ot (a következő blogbejegyzésben lesz róla szó – a szerk.), aminek a hatodik generációs Core i processzor mellett fő különlegessége a Wireless Docking vezeték nélküli dokkolás (szintén bemutatjuk majd a blogban – a szerk.), amivel a képernyő és a különböző perifériák kábel vagy speciális aljzat nélkül kapcsolhatóak a számítógéphez. Az Lifebook U szériában egyelőre nem tervezzük a Skylake processzorok bevezetését, ott megmarad az U745.

Fujitsu Lifebook S936 Wireless Dociking támogatással
Fujitsu Lifebook S936 Wireless Docking támogatással [+]

A kifordítható kijelzőjű Lifebook T családba a T936 érkezik. Ezt elsősorban biztosítóknál szeretik, ahol a kárfelmérő munkatárs az asztalánál notebookként használja, helyszíni szemlénél pedig tabletté fordítja a kijelzőjét. Ebben a formában ideális kérdőívek kitöltésére is, tolla révén a megfelelő szoftverrel hiteles aláírás készítésére is használható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek: